Cap'òc

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCap'òc
Dades
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata

El Cap'òc, Centre d'animacion pedagogica en occitan —Centre d'animació pedagògica en occità—, és un servei integrat al Centre départemental de documentation pédagogique des Pyrénées-Atlantiques, en vigor des de setembre de 2001 i amb seu a Pau,[1] amb la finalitat de desenvolupar d'un centre acadèmic de recursos específics de la cultura i llengua occitana i desenvolupar l'educació tant en gascó com en llenguadocià i llemosí, als centres escolars francesos.[2][1]

Els primers anys del segle xxi, davant l'atracció per part dels estudiants per les llengües minoritàries i en particular per l'occità, van començar a establir-se debats dels quals en van sorgir iniciatives i es va crear un dinamisme entorn la literatura i llengua occitana; així, en l'àmbit regional dins la República Francesa i en aquest sentit, el Cap'òc va editar el llibre L'Édition de la langue occitane en Aquitaine com un dels dos llibres bàsics per l'ensenyament i aprenentatge de l'idioma.[3] Com a recursos pedagògics per l'educació a nivell nacional a França —emprats com a material escolar—, edità l'obra L'istòria de las arts (2011) sobre l'edat mitjana o Un novél manual de Geografia. Cicle 3 (2014) en gascó i llenguadocià,[4] entre d'altres i, en format CD-Rom, «Claus per ensenhar l'istòria de las arts en cicle 3» el 2011, «Cap a las mats, CP cicle 2» el 2013 o «Cap a las mats, CE2 cicle 3» el 2014.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Centre d'animation pédagogique en occitan. Pau». Biblioteca nacional de França. [Consulta: 20 novembre 2015].
  2. «Centre d'animation pédagogique en occitan». data.bnf.fr. Biblioteca nacional de França. [Consulta: 20 novembre 2015].
  3. Parayre, 2015, p. 165–170.
  4. «UN NOVÈL MANUAL DE GEOGRAFIA. Cicle 3». Académie de Toulouse. Arxivat de l'original el 21 de novembre 2015. [Consulta: 20 novembre 2015].

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]