Captura de pantalla

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

Una captura de pantalla és una foto presa per una computadora o un telèfon intel·ligent per capturar els elements vists en la pantalla del monitor o un altre dispositiu de sortida visual. Generalment és una imatge digital presa pel sistema operatiu o aplicacions sent executades en la computadora o telèfon.

Les captures de pantalla se solen usar per il·lustrar i explicar un programa, un problema particular que un usuari pugui tenir o de manera més general, quan la sortida de la pantalla s'ha de mostrar a uns altres o ser arxivada.

La manera més habitual de realitzar una captura de pantalla en computadora és prement la tecla Imprimir Pantalla (de vegades denominada Print Screen, Impr Pant, Imp Pant, ImpPnt o SysRq PrtScn) situada en la part superior dreta del teclat. Depenent del sistema operatiu o entorn d'escriptori, el procés de la captura pot variar.

Screencast[modifica]

Un altre tipus de captures són les que recullen una gran quantitat de captures seguides i registren, però, l'entrada d'àudio, donant com a resultat un arxiu de vídeo com una mena de «pel·lícula» que permet experimentar l'observar la pantalla com si haguéssim estat davant. Això es coneix com screencast.

Vegeu també[modifica]