Carles Lluís de Hohenlohe-Langenburg

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCarles Lluís de Hohenlohe-Langenburg

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Karl Ludwig zu Hohenlohe-Langenburg Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement10 setembre 1762 Modifica el valor a Wikidata
Langenburg Modifica el valor a Wikidata
Mort4 abril 1825 Modifica el valor a Wikidata (62 anys)
Langenburg Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolKniaz Modifica el valor a Wikidata
CònjugeAmàlia Enriqueta de Solms-Baruth (1789–) Modifica el valor a Wikidata
FillsPrincess Luise Caroline of Hohenlohe-Langenburg (en) Tradueix, Princess Johanna of Hohenlohe-Langenburg (en) Tradueix, Princess Luise of Hohenlohe-Langenburg (en) Tradueix, Agnès de Hohenlohe-Langenbourg, Prince Gustav Heinrich of Hohenlohe-Langenburg (en) Tradueix, Helene Hohenlohe-Langenburg, Marie Prinzessin zu Hohenlohe-Langenburg (en) Tradueix, Ernest I de Hohenlohe-Langenburg, Princess Elisabeth of Hohenlohe-Langenburg (en) Tradueix, Prince Friedrich of Hohenlohe-Langenburg (en) Tradueix, Constanze de Hohenlohe-Langenburg, Princess Emilie of Hohenlohe-Langenburg (en) Tradueix, Prince Heinrich of Hohenlohe-Langenburg (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesCristià Albert de Hohenlohe-Langenburg Modifica el valor a Wikidata  i Carolina d'Stolberg-Gedern Modifica el valor a Wikidata
GermansLouise-Éléonore de Hohenlohe-Langenbourg Modifica el valor a Wikidata
Premis

Modifica el valor a Wikidata

Carles Lluís I de Hohenlohe-Langenburg (en alemany Karl Ludwig, Fürst zu Hohenlohe-Langenburg) va néixer a Langenburg el 10 de setembre de 1762 i va morir a la mateixa ciutat el 4 d'abril de 1825. Era fill de Cristià Albert (1726-1789) i de la princesa Carolina de Stolberg-Gedern (1731-1796). A part de les seves qualitats com a governant va destacar com a apassionat de la música.

Matrimoni i fills[modifica]

El 30 de gener de 1789 es va casar a Klitschdorf amb Amàlia Enriqueta de Solms-Baruth (17681847), filla de Joan Cristià II de Solms-Baruth (1733-1800) i de Frederica Lluïsa de Reuss Kostritz (1749-1798). El matrimoni va tenir tretze fills:

Bobiografia[modifica]

  • Franz Josef Fürst zu Hohenlohe-Schillingsfürst: Monarchen – Edelleute – Bürger. Die Nachkommen des Fürsten Carl Ludwig zu Hohenlohe-Langenburg 1762–1825. 2. Auflage. Degener & Co., Neustadt a. d. Aisch 1963 (Bibliothek familiengeschichtlicher Arbeiten. Band 13)

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Carles Lluís de Hohenlohe-Langenburg