Carlos José Tissera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCarlos José Tissera
Biografia
Naixement10 setembre 1951 Modifica el valor a Wikidata (72 anys)
Río Cuarto (Argentina) Modifica el valor a Wikidata
3r Bisbe diocesà
12 octubre 2011 –
← Luis Teodorico Stöckler
4t Bisbe diocesà
16 novembre 2004 –
← Baldomero Carlos MartiniSergio Osvaldo Buenanueva →
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióEsglésia Catòlica Modifica el valor a Wikidata
FormacióPontifícia Universitat Catòlica Argentina Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióbisbe catòlic (2005–), sacerdot catòlic (1978–), teòleg Modifica el valor a Wikidata
ConsagracióRamón Artemio Staffolani Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Carlos José Tissera (10 de setembre de 1951, Río Cuarto, Argentina) és un bisbe catòlic, filòsof i teòleg argentí. Ordenat sacerdot el 1978, ha exercit el seu ministeri pastoral a la diòcesi de Villa de la Concepción del Río Cuarto per diferents viles de la província de Córdoba. El 16 de novembre del 2004 fou nomenat per Joan Pau II com a bisbe de San Francisco.[1]

Des del 17 de setembre del 2011 és el nou bisbe de Quilmes. És el substitut de Luis Teodorico Stöckler, que hi renuncià en arribar a l'edat de jubilació canònica.

Sacerdoci[modifica]

El 7 d'abril del 1978 fou ordenat sacerdot a la diòcesi de Villa de la Concepción del Río Cuarto, per l'aleshores bisbe Mn. Moisés Julio Blanchoud.

Després de la seva ordenació inicià el seu ministeri pastoral com a vicerector del santuari del Senyor de la Bona Mort a Villa Reducción. Després, el 1981, fou rector de Nostra Senyora de la Mercè a Adelia María i el 1983 fou escollit durant nou anys com a superior i director espiritual del seminari major "Jesús Buen Pastor", on ell mateix estudià.

A partir del 1992 passà a ser rector de la Catedral Immaculada Concepció de Río Cuarto i alhora exercí de membre del consell presbiterial, del col·legi de consultors diocesans, de l'equip d'acompanyament sacerdotal i fou coordinador de l'equip de formació permanent dels preveres.

Carrera episcopal[modifica]

Bisbe de San Francisco[modifica]

El 16 de novembre del 2004 ascendí a l'episcopat, quan Sa Santedat el Papa Joan Pau II el nomenà bisbe de la diòcesi de San Francisco, situada a la província de Córdoba.

Rebé la consagració episcopal a l'església de San Francisco de Río Cuarto el 6 de febrer del 2005 a mans de l'aleshores bisbe de Río Cuarto Ramón Artemio Staffolani, i com a co-consagrants l'arquebisbe de Salta Moisés Julio Blanchoud i el bisbe auxiliar de Buenos Aires Mario Aurelio Poli. Prengué possessió oficial del càrrec el 27 de febrer.[2]).

Bisbe de Quilmes[modifica]

Actualment, des del 12 d'octubre del 2011, després d'haver estat nomenat pel Papa Benet XVI, és el nou bisbe de la diòcesi de Quilmes. Substitueix Luis Teodorico Stöckler, que en haver arribat als 75 anys es jubilà tal com estableix el codi de dret canònic.

Referències[modifica]

  1. «Bienvenido Mons. CARLOS JOSÉ TISSERA Nuevo Obispo de Quilmes». Junta Diocesana de Catequesis, 12-10-2011 [Consulta: 27 octubre 2016].
  2. «Poli, el sucesor de Bergoglio como arzobispo porteño». La Nación (Argentina), 28-03-2013 [Consulta: 27 octubre 2016]. Arxivat 2016-10-28 a Wayback Machine.