Carnage

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula personatgeCarnage
Tipus supervilà
personatge de còmic
extraterrestre de ficció
Simbiont
personatge cinematogràfic
personatge de videojoc
set of comics characters Tradueix
Interpretat per Dee Bradley Baker, Fred Tatasciore i Woody Harrelson
Context
Present a l'obra Venom Tradueix, Spider-Man Tradueix i Marvel: Ultimate Alliance 2 Tradueix
Univers univers Marvel
Editorial Marvel Comics
Dades
Sexe home
Ocupació assassí en sèrie fictici i supervilà
Alçada 1,85 m
Naixement Ryker's Island Tradueix
Família
Pare Venom
Fills Toxin Tradueix
Germans Riot Tradueix, Leslie Gesneria Tradueix i Lasher Tradueix
Altres
Habilitats força sobrehumana, velocitat sobrehumana, factor de regeneració, durabilitat sobrehumana i superhuman agility / reflexes Tradueix
Modifica les dades a Wikidata

Carnage és un personatge de ficció de còmic de l'Univers Marvel en aquest univers es l'antagonista del superheroi, el personatge surt de la fusió entre Cletus Kasady, un assassí en sèrie, i d'un simbiont descendent del de Venom, que va ser trobat per Spiderman en les Secret Wars (1984-85). La primera aparició del personatge és a The Amazing Spider-Man (abril de 1992) i va ser creat per David Michelini i Mark Bagley. És pare, al seu torn, de Toxin.

Biografia de ficció[modifica]

Des de la seva infantesa més "tendra" Cletus Kasady va demostrar la seva passió per matar. Només tenia sis anys quan va matar la seva àvia tirant-la per les escales. Durant els següents anys va matar al seu gos, a diversos companys de classe i també va intentar matar diverses vegades la seva pròpia mare, la qual en adonar-se que el seu fill era un autèntic monstre intent matar-lo a ell, però el pare del nen ho va impedir i va matar la seva dona. Anys més tard Cletus va anar jutjat per una gran quantitat d'assassinats i va ser empresonat, compartint cel·la amb Eddie Brock.

Quan el simbiont d'Eddie va venir a buscar-ho per formar Venom (Verí) va deixar el seu plançó allà. Aquest altre simbiont es va unir a Cletus. Kasady des de sempre havia estat un assassí psicòpata molt perillós, ara unit a un simbiont que li atorgava una variant fins i tot més sagnant dels poders de Veneno era la maldat personificada. Verí i Spiderman van haver d'unir les seves forces per detenir-lo.

Matança a passat llargues temporades en l'Institut Ravencroft per a boigs amb superpoders, encara que ha aconseguit escapar en diverses ocasions enfrontant-se a Spiderman o Verí. En una de les seves escapades va reunir un grup de dolents amb qui va causar el caos a New York entre els quals hi havia: Crit, Demoduende i Carronya. Va ser necessari no només la cooperació de Spiderman i Verí sinó també la de molts altres herois per derrotar-los. Herois com a Capità Amèrica, Gata Negra, Capa i Punyal, Puny de Hierro i fins i tot Morbius el Vampir Vivient.

A vegades el simbiont de Matança ha fugit sol abandonant Cletus, una vegada va intentar unir-se a Spiderman i en una altra es va unir a Estela Platejada. D'aquesta última unió va néixer Matança Còsmica un ser amb un gran poder destructiu però al final el simbiont va tornar amb Kasady. Després d'aquesta experiència Estela Platejada va tancar a Matança en un capoll d'energia sòlida de la qual teòricament no podria escapar-se mai. Però Matança va aconseguir alliberar-se i en el seu següent encontre|trobada amb Veneno aquest va absorbir el seu simbiont, però encara sense poders Kasady no ha deixat d'intentar matar a Verí i a Spiderman.

Kasady va recuperar el seu simbiont d'una forma no molt clara, i durant un enfrontament amb Spiderman, Matança va anar tancat a la Zona Negativa, malgrat el qual va aconseguir tornar més tard.

El simbiont de Kasady va arribar a la necessitat biològica de procrear, per la qual cosa necessitava un portador. Tanmateix, Matança volia assassinar el portador i la seva prole poc després del "part". Matança ho va intentar diverses vegades, però Verí, que volia educar al nou simbiont Toxina, per convertir-lo en el seu aliat, ho va impedir. Més tard, el mateix Toxina va atacar a Matança, ell deixant-se'l indefens i gairebé matant-lo. Aquest fet va originar que Matança i Verí s'aliessin contra Toxina per destruir-lo, però ambdós van ser rebutjats per Spiderman, la Gata Negra i el mateix Toxina.

Matança va anar empresonat al Rai, una presó per a supercriminals situada a prop de l'Illa Ryker. Quan Elektro va causar una fuga massiva de les instal·lacions, Matança va intentar escapar d'ella, però el Guaita el va atrapar i es va elevar volant fins a sobrepassar l'atmosfera. Allà va partir en dos a Matança, presumiblement matant-lo.

Poders

El simbiont de Matança li va donar a Kasady uns poders similars als de Veneno, però més salvatges. Tenia a més de la força, agilitat i velocitat molt superiors a la humana, la capacitat de "fondre's en l'ambient per camuflar-se" i una capacitat de recuperació comparable a la de Lobezno, a més el sentit aràcnid de Spiderman no el pot detectar.Al principi tenia força de nivell 15, similar al de Venom, però després el seu simbió va mutar augmentant la seva força fins a arribar a un màxim de nivell 50 Matança a més comptava amb més poders que Venom, com ara la capacitat d'extreure i endurir parts del seu simbió per crear armes com ganivets, punxes, broquetes i tot tipus d'armes llancívoles, aquestes parts separades de la seva massa principal es mantenen sòlides durant uns 10 segons, després es tornen pols. Al principi Matança tenia els mateixos punts febles que Venom: calor i so. Però en algun moment el simbió de Kasady es va tornar immune al so però va aguditzar la seva debilitat a la calor. Aquestes habilitats extres fan pensar que potser el simbió de Matança pugui ser un mutant dins de la raça dels simbió.

Còmics destacats[modifica]

  • Amazing Spider-Man #244
  • Spider-Man #344 (Com a Cletus Kassay, 1991)
  • Amazing Spider-Man #360 (Com a Matanza, 1992)