Carole & Tuesday

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Carole & Tuesday (nom original de la sèrie Kyaroru & Chūzudei, escrit amb caràcters japonesos: キャロル&チューズデイ) és una sèrie d'anime de 24 episodis dirigida per Shinichirō Watanabe. produïda per l'estudi Bones, en commemoració del 20è aniversari de l'estudi i del desè aniversari del segell discogràfic FlyingDog. Es va estrenar el 10 d'abril de 2019 al bloc de programació +Ultra de Fuji Televisio. Una adaptació del manga de Morito Yamataka va començar la serialització a Young Ace el maig de 2019.[1] Una versió doblada en diferents idiomes està disponible a tot el món a la plataforma digital Netflix.[2]

Argument[modifica]

La sèrie transcorre en un univers futurista on la humanitat ha colonitzat Mart, els ciutadans són consumidors passius i gairebé tota la indústria de l'entreteniment ha estat creada per intel·ligència artificial.[3]

En aquest context la jove Tuesday Simmons, una noia de família adinerada, s'escapa de casa per complir el seu somni de dedicar-se a la música. Després d'arribar a Ciutat Alba es creua pel carrer amb Carole Stanley, una altra aspirant a músic que prové d'un camp de refugiats, actua com a artista de carrer i sobreviu amb treballs parcials. Encara que a primera vista no tenen res en comú, a ambdues els uneix la passió per compondre les seves pròpies cançons i es fan amigues des del primer dia. Tot això els porta a crear el duo musical Carole & Tuesday, amb el qual aspiren a triomfar superant qualsevol adversitat.[4]

Personatges[5][modifica]

Detall d'una Gibson Hummingbird, la guitarra acústica de Tuesday.

La següent llista només recull els personatges protagonistes:[6]

  • Carole Stanley – Una jove òrfena, procedent de la Terra, que va haver de criar-se en un camp de refugiats a Mart. Posseeix una personalitat ferma i decidida. Vol dedicar-se a la música de forma professional, però per pagar el lloguer ha de fer treballs parcials dels que és acomiadada contínuament. Toca un piano electrònic.
  • Tuesday Simmons – És una noia d'una família adinerada que s'escapa de casa per complir el seu somni de ser artista. Amb un caràcter innocent i tímid, té dificultats per adaptar al seu nou estil de vida a la gran ciutat. A l'arribar allí coneix a Carole, qui acaba acollint a casa seva i es converteix en la seva millor amiga. Toca una guitarra acústica Gibson Hummingbird.
  • Angela Carpenter – La rival del duo protagonista és una dona que vol deixar la seva carrera de model per a convertir-se en una cantant de fama internacional, associant-se amb el productor Tao. La seva mare i agent, Dahlia, va aspirar a el mateix objectiu sense èxit, de manera que desitja que ella triomfi sigui com sigui.
  • Tao – Un productor musical que es val de la intel·ligència artificial per crear cançons d'èxit comercial. És una persona freda, calculadora, professional i insensible, que prefereix la companyia d'altres intel·ligències artificials abans que de les persones.
  • Gus Goldman – El representant de Carole & Tuesday és un antic bateria que temps enrere s'havia caracteritzat per descobrir grans artistes, però que amb el pas el temps es va retirar del món per falta d'interès i problemes personals. El descobriment de Carole & Tuesday el portarà a reprendre la seva vida anterior, adaptant-se a un nou mercat en el qual no acaba d'encaixar.
  • Roddy – Un jove ajudant de Gus i la primera persona que descobreix el talent de Carole & Tuesday. És tècnic de so.

Referències[modifica]

  1. «Carole & Tuesday: Tráiler y fecha de estreno del nuevo anime de Shinichiro Watanabe» (en castellà). [Consulta: 11 novembre 2019].
  2. Navarro, Marisol. «Fecha de estreno de Carole & Tuesday en Netflix» (en castellà), 29-08-2019. [Consulta: 11 novembre 2019].
  3. «Carole and Tuesday» (en anglès). Manga Tokyo, 2018. [Consulta: 24 desembre 2018].
  4. «Crítica de Carole & Tuesday, la apuesta musical de Watanabe para Netflix» (en castellà), 29-08-2019. [Consulta: 2 octubre 2019].
  5. «El anime 'Carole & Tuesday' presenta personajes y compositores» (en castellà), 11-12-2018. [Consulta: 11 novembre 2019].
  6. «Shinichiro Watanabe, BONES' Original Carol & Tuesday Anime Reveals Promo Video, Cast, April 10 Premiere» (en anglès). Anime News Network, 21-02-2019. [Consulta: 6 abril 2019].

Enllaços externs[modifica]