Carops el jove

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de personaCarops el jove
Família
CònjugeFilota modifica
ParentsCarops el vell (avi) modifica

Carops el jove (Charops, Khárops Χάροψ), fou nét del cabdill epirota Carops el vell. Es va educar a Roma i quan va tornar al seu país fou representant de la causa romana.

Les calúmnies de Carops van empènyer a Antinous i Cèfal Molós a abraçar la causa de Perseu de Macedònia. Fou un dels que es va reunir amb diversos estats de Grècia i amb el cònsol Emili Paul·le a Amfípolis el 167 aC per a felicitar al romà per a la seva victòria de Pidna, l'any anterior, i allí va denunciar als oposats a la política romana i els denunciats foren detinguts i enviats a Roma.

Carops va gaudir llavors d'un gran poder i va assolir la tirania (165 aC), però va abusar del poder que si li havia donat. Polibi el descriu com un monstre de crueltat. Va aprofitar també per a obtenir riqueses, en lo que el va ajudar la seva mare Filotis.

Denunciat al senat romà, aquest va comprovar les acusacions i no el va voler rebre com tampoc ho van fer altres dirigents romans i entre ells Emili Paul·le. Quan va arribar a l'Epir va falsificar la sentència del senat però fou deposat el 159 aC.

Va morir el 157 aC a Brundusium.