Casa al carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 4 (Camallera)

(S'ha redirigit des de: Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer)
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa al carrer de Mossèn Cinto Verdaguer
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xx
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Altitud81 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCamallera (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Mossèn Cinto Verdaguer, 4, Camallera (Saus, Camallera i Llampaies Alt Empordà)
Map
 42° 07′ 24″ N, 2° 57′ 52″ E / 42.123295°N,2.964372°E / 42.123295; 2.964372
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC38371 Modifica el valor a Wikidata

La Casa al carrer de Mossèn Cinto Verdaguer és una casa dins del nucli urbà de la població de Camallera, a la banda de llevant del terme, formant cantonada amb el Carrer de l'Empordà,[1] inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Edifici aïllat de planta rectangular, format tres cossos adossats, amb jardí a la part posterior. L'edifici principal consta de dos cossos adossats, el principal amb la coberta de quatre vessants i el posterior amb terrat, delimitat amb una barana d'obra. Està distribuït en planta baixa i pis, amb les obertures majoritàriament rectangulars, exceptuant el portal d'accés a l'interior. Destaca la finestra situada a la cantonada de la construcció, amb decoració superior motllurada. El portal és doble, tot i que una de les obertures està actualment tapiada, i presenta un emmarcament d'obra arrebossat i pintat, amb un aplic decoratiu central de ceràmica verda, blava i blanca. Al pis hi ha un balcó exempt amb la llosana decorada amb rajola i el finestral decorat amb una motllura a manera de guardapols. A la façana lateral també hi ha una finestra rectangular decorada amb rajola. A la banda de llevant hi ha les dues construccions annexes,la central d'una sola planta i amb terrassa a la part superior.[1] La construcció està arrebossada i pintada.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa al carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 4
  1. 1,0 1,1 1,2 «Carrer Jacint Verdaguer». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 28 agost 2015].