Conjunt carrer Santa Bàrbara, 3-19 (l'Hospitalet de Llobregat)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Conjunt del carrer de Santa Bàrbara
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXIX
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administratival'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Santa Bàrbara, 3-19.
Map
 41° 22′ N, 2° 06′ E / 41.36°N,2.1°E / 41.36; 2.1
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC20610 Modifica el valor a Wikidata

El carrer de Santa Bàrbara és un carrer del barri Centre de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). El conjunt de cases entre els números 3 i 19 està protegit com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

El carrer Santa Bàrbara s'estén entre la riera de la Creu i el carrer de l'Església. Al costat nord del carrer hi ha un conjunt de 9 cases unifamiliars entre mitgeres, de formes unitàries. Consten de planta baixa i un pis amb la teulada a dues vessants i el carener paral·lel a la façana principal. A la part de darrere tenien un hort i un pou, que actualment han desaparegut o s'han convertit en garatges. A la façana de cada casa hi ha una sola porta d'accés, petites finestres allindanades i algun balcó. Totes tenen una gran xemeneia de sortida de fums, col·locada sobre l'espai que correspon a la cuina.

Història[modifica]

És un conjunt del segle xix fet per a solucionar d'una manera planificada les noves necessitats d'habitatge d'una ciutat que començava a rebre l'impuls de la transformació industrial.

Les cases s'han mantingut pràcticament intactes des de la seva urbanització i és gairebé l'últim reducte que es conserva de l'ambient de poble rural de l'Hospitalet.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Conjunt carrer Santa Bàrbara, 3-19
  • «Conjunt del carrer de Santa Bàrbara». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 18 abril 2012].