Carta d'Ottawa

De Viquipèdia
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 12:34, 5 abr 2016 amb l'última edició de Langtoolbot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Salta a la navegació Salta a la cerca
Bandera oficial de l'OMS

La Carta d'Ottawa per a la promoció de la salut és un document que va ser presentat per l'Organització Mundial de la Salut durant la Primera Conferència Internacional per a la promoció de la salut l'any 1986 a Ottawa, Canadà.[1]

La Primera Conferència Internacional sobre la Promoció de la salut[2] reunida a Ottawa el 21 de novembre de 1986 va presentar la Carta dirigida aconseguir l'objectiu "Salut per a tots l'any 2000". La conferència va reunir experts de tot el món que es van comprometre a participar, a treballar conjuntament, per aconseguir l'objectiu esmentat. La conferència va partir de la Conferència d'Alma-Ata sobre atenció primària, el document "Els objectius de la Salut per a tots" de l'Organització Mundial de la Salut, i el debat sobre l'acció intersectorial per la salut de l'Assemblea Mundial de la Salut. D'aquesta manera va anar establint els seus objectius en salut.

En aquesta conferència la salut va ser definida com un dret. Així doncs, la salut "és un dret humà bàsic, per assolir el més alt nivell de salut possible, és un objectiu social importantíssim a tot el món, però que per poder assolir aquest objectiu exigeix la intervenció d'altres sectors socials i econòmics".[3]

Requisits previs per a la salut

Durant la conferència, es van establir tota una sèrie de mesures i requisits adequats per aconseguir l'objectiu "Salut per a tots l'any 2000". Els requisits esmentats, bàsics per aconseguir un bon estat de salut, van ser: la pau, la llar, l'educació, l'alimentació, ingressos econòmics, un ecosistema estable, recursos sostenibles, justícia i equitat entre individus.

Referències

  1. Organització Mundial de la Salut. The Ottawa Charter for Health Promotion (en anglès)
  2. «7th Global Conference on Health Promotion» (en anglès). World Health Organization, 26-30 October 2009. [Consulta: 20 agost 2014].
  3. WHO, World health Organization, «Carta de Ottawa para la Promoción de la Salud Carta de Ottawa para la Promoción de la Salud». , pàg. 4.

Vegeu també

Enllaços externs