Casa Aymat

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Aymat
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Mitjan
Característiques
Estil arquitectònicnoucentisme Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Villà, 68
Map
 41° 27′ 54″ N, 2° 04′ 39″ E / 41.465043°N,2.077551°E / 41.465043; 2.077551
Bé cultural d'interès local
Data10 desembre 2008
Id. IPAC27933 Modifica el valor a Wikidata

La Casa Aymat és un edifici del municipi de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. En aquest obrador treballà l'artista Tomàs Aymat (1920-1944).[1] Va ser la seu del Museu del Tapís Contemporani fins al seu trasllat definitiu a la masia de Cal Quitèria[2] com a Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil Contemporani.

Descripció[modifica]

La Casa Aymat, és l'edifici amb el que popularment es coneix l'antiga manufactura de catifes i tapissos Aymat, un negoci de catifes que va explorar les possibilitats dels tapís basant-se en els models artístics que van transcórrer a Catalunya des del 1926 fins al 1981, data del seu tancament definitiu.

Amb la nova configuració de l'equipament, conviuran durant un temps els tallers d'art, abans ubicats a la Casa Mònaco, amb l'exposició permanent de tapís contemporani, després trasllats l'any 2019 a Cal Quitèria.[2]

La casa i l'obrador estan dins del conjunt de la fàbrica Aymat de tapissos. Aquest edifici fou bastit segons un projecte de xalet o casa familiar i obrador annex. És un xalet tradicional amb una bella façana formada per relleus d'obra i arrebossat d'inspiració clàssica que es componen amb coberta a dues aigües de l'edifici i el frontó davanter. L'interior és de notable decoració, singularment les motllures que emmarquen les portes els sostres ornamentals i l'escala d'accés al pis i el paviment. La casa té adossat l'obrador que és una nau industrial, construïda recolzada en un pòrtic de tres arcs de mig punt, sobre pilars, que supleixen l'encavallada formant un espai interromput pels plans de les arcades.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Aymat
  1. 1,0 1,1 «Casa Aymat». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 3 abril 2015].
  2. 2,0 2,1 Vallès, Ajuntament de Sant Cugat del. «La Casa Aymat. Un espai per la creativitat». [Consulta: 15 abril 2020].