Casa Monturiol Porret

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Monturiol Porret
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Inici
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Monturiol, 5. Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.27°N,2.96°E / 42.27; 2.96
IPA
IdentificadorIPAC: 19707

La Casa Monturiol Porret és un edifici del municipi de Figueres (Alt Empordà) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici al centre històric de la ciutat, a prop de la Rambla de Figueres. És un edifici entre mitgeres de planta baixa i dos pisos. Està ordenat en dos registres visuals: la planta baixa, recoberta en imitació d'encoixinat comprèn els locals comercials i la porta d'accés a l'edifici amb un oval a sobre de la porta amb decoració floral. El segon registre comprèn els dos pisos superiors que a la vegada s'ordenen verticalment en dos cossos: el de la dreta amb una tribuna coberta més avançada que la resta d'elements de la façana, suportada per mènsules, al primer pis, i que dona lloc a un balcó a nivell del segon pis; aquest cos està emmarcat per pilastres laterals amb medallons florals en comptes de capitells donant lloc entre ambdós a un frontó corbat amb ornamentació floral. El cos de l'esquerra presenta a cadascun dels pisos un balcó i una finestra laterals amb llindes decoratives. Culminat per motllura, fris, i cornisa. Cobert per terrassa.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Monturiol Porret
  1. «Casa Monturiol Porret». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].