Casa Pagès Bofill

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Pagès Bofill
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Inici
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaFigueres (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Nou, 48. Figueres (Alt Empordà)
Map
 42° 16′ N, 2° 58′ E / 42.26°N,2.96°E / 42.26; 2.96
IPA
IdentificadorIPAC: 19690

La Casa Pagès Bofill és un edifici del municipi de Figueres (Alt Empordà) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici situat al centre històric de la ciutat. És un edifici de planta baixa i dos pisos cobert per terrassa. El portal central d'accés al pis principal amb arc de mig punt motllurat amb la línea d'imposta marcada. A banda i banda d'aquest portal hi ha una sèrie de tres arcades de mig punt. En un extrem de la façana, es troba el portal d'accés als pisos superiors amb llinda i frontó triangular. A la planta principal, trobem una balconada correguda amb tres sortides emmarcades per ordre corinti amb llinda i frontó triangular. En aquesta planta, damunt de la portalada lateral, sobresurt una galeria coberta suportada per mènsules, també d'ordre corinti. En el segon pis, sobre la tribuna, hi ha un balcó amb balustrada; i a l'eix de la porta principal una sèrie de tres finestres d'arc de mig punt, flanquejades per dues finestres allindanades. Corona la façana una cornisa damunt mènsules i una barana coronada per hídries. El sòcol és encoixinat imitant els carreus de pedra.[1]

Història[modifica]

Va ser restaurat el 1998 per a convertir-se en seu del Consell Comarcal[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Pagès Bofill
  1. 1,0 1,1 «Casa Pagès Bofill». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 gener 2015].