Casa Saperes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa Saperes
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativael Pla de Santa Maria (Alt Camp) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Sindicat, 6
Map
 41° 22′ N, 1° 17′ E / 41.36°N,1.29°E / 41.36; 1.29
Bé cultural d'interès local
Data13 març 1985
Id. IPAC2298 Modifica el valor a Wikidata

Casa Saperes és un habitatge del municipi del Pla de Santa Maria inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Habitatge unifamiliar aïllat, envoltada per un ampli jardí i construït al costat de la carretera que enllaça El Pla de Santa Maria amb Valls. Edifici irregular de composició, no obstant això manté un ritme harmònic en el tractament de les obertures i els petits elements decoratius. La porta d'entrada està protegida per una marquesina de teula àrab. En la part superior de la façana posterior hi ha dos petits terrats simètrics, protegits per barana de balustres. A la banda esquerra de la façana principal sobresurt un cos de planta i pis, amb coberta inclinada de teula. L'edifici consta de tres plantes i la seva estructura és de fàbrica imitant carreus. La coberta és de teula àrab formant un gran ràfec. Totes les obertures són rectangulars i simples. El color clar dels murs contrasta amb el blau fosc de les jardineres de les finestres.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Saperes
  1. «Casa Saperes». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 17 setembre 2013].