Mansana Pons

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Casa Termes)
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Mansana Pons
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaEsplugues de Llobregat Modifica el valor a Wikidata
Localitzacióc/ Sant Francesc Xavier. 3-5 i 7-11. Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat)
Map
 41° 22′ N, 2° 05′ E / 41.37°N,2.09°E / 41.37; 2.09
BCIL
Casa Pons
IdentificadorIPAC: 18917
BCIL
Casa Termes
IdentificadorIPAC: 18918

La Mansana Pons és un conjunt de tres cases unifamiliars d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), de les quals en queden dues, protegides com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

És un conjunt de tres habitatges unifamiliars aïllats (dels que actualment en queden dos), conegut com a Mansana Pons, situades en un recinte enjardinat, amb accés individual.[1] Les dues cases que queden (la casa Termes o Vil·la Rosa i la casa Pons o Vil·la Pepita)[1] són bessones, i són edificis de planta baixa, pis i amb una torre de coberta a quatre vessants.[2] La façana i la torre són estucades en beix.[2] Les finestres tenen marcs de maó vist.[2] La tercera casa, ja desapareguda (casa Galzeran o Vil·la Maria)[1][3] era de planta baixa, amb un portell coronat per un frontó de línia corba.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mansana Pons
  1. 1,0 1,1 1,2 «Mansana Pons». Pobles de Catalunya. Guia del Patrimoni Històric i Artístic dels municipis catalans. Fundació per a la Difusió del Patrimoni Monumental Català.
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 «Casa Pons». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 7 maig 2012].
  3. «Casa Galzeran». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 16 agost 2012].