Casa al camí del Mar, 12 (Begur)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Casa al camí del Mar, 10)
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa al camí del Mar, 12
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xix
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura eclèctica Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBegur (Baix Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCamí del Mar, 12
Map
 41° 57′ N, 3° 13′ E / 41.95°N,3.21°E / 41.95; 3.21
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC6857 Modifica el valor a Wikidata

La Casa al camí del Mar, 12 (abans 10) és una obra eclèctica de Begur (Baix Empordà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici de planta rectangular de planta baixa i dues plantes, amb afegit posterior a teulat augmentant per un costat només en 1 planta. L'edifici guanya el desnivell del carrer amb el jardí (una planta). La façana està composta en dues parts en vertical, on les obertures coincideixen, agrupades les obertures: a la part més esquerra hi ha l'entrada al garatge recent i que s'ha deixat l'antic guardapols, com a mostra, que es repeteix a les altres de la planta baixa (porta i finestra). Damunt de cada obertura hi ha les finestres superiors que tenen guardapols d'aire afrancesat. L'edifici resta dividit horitzontalment amb dues tires de pedretes de riu formant rombes de colors que es repeteixen als guardapols de la planta baixa i al sòcol). La part de la dreta repeteix la de l'esquerra però amb un conjunt de dues obertures. L'edifici es clou amb el volat del teulat a dues aigües. La casa està voltada d'un bosc de pins mediterranis, i la façana lateral té un porxo de sortida a ell.[1]

Referències[modifica]

  1. «Casa al camí del Mar, 10». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 9 gener 2019].