Casa al carrer Burriana, 9 (Maçanet de Cabrenys)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Casa al carrer Burriana, 9)
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa al carrer Burriana, 9
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xviii
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMaçanet de Cabrenys (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Burriana, 9
Map
 42° 23′ N, 2° 45′ E / 42.39°N,2.75°E / 42.39; 2.75
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC39341 Modifica el valor a Wikidata

La Casa al carrer Burriana, 9 és una obra de Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici situat a pocs metres de la plaça de la Vila, de planta rectangular, amb planta baixa i tres pisos i coberta a dues vessants tot i que amb alçats diferents. Aquest edifici ha estat rehabilitat recentment i s'ha fusionat amb l'edifici del costat. Entre ambdós edificis es veu l'arrencada de la volta que hi havia al carrer. De la construcció original es manté el paredat de pedra, amb pedres irregulars, i els carreus ben tallats a les cantonades i a les obertures, algunes de les quals amb gran llindes. A la façana que dona a la Plaça Burriana, podem veure algunes obertures que van ser tapiades en el moment de la rehabilitació, una de les quals manté l'ampit de la finestra. Al costat de la porta d'accés existeix una volta que porta a un carreró. Cal destacar que el pis superior està fet en època contemporània, motiu pel qual està arremolinat i pintat. La creació d'aquest pis va provocar la pujada de la coberta. Des de la plaça Burriana podem observar la diferència d'alçats entre les dues cobertes, que responen a la remodelació de l'edifici.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa al carrer Burriana, 9
  1. «Casa al carrer Burriana, 9». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 15 octubre 2017].