Casa al carrer de Laureà Dalmau, 12 (Agullana)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
casa al Carrer de Laureà Dalmau, 12
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióPrincipis de s. XVIII
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaAgullana (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Laureà Dalmau, 12. Agullana (Alt Empordà)
Map
 42° 23′ 38″ N, 2° 50′ 45″ E / 42.393895°N,2.845717°E / 42.393895; 2.845717
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC39249 Modifica el valor a Wikidata

La casa al Carrer de Laureà Dalmau, 12 és un edifici al nucli urbà d'Agullana (Alt Empordà) catalogat a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Situat dins de la població d'Agullana, a la banda de tramuntana del terme. La construcció presenta el parament arrebossat i pintat, amb un sòcol de diferent color a la part inferior de la façana. Edifici entre mitgeres de planta rectangular, amb la coberta de teula de dos vessants i distribuït en planta baixa i dos pisos. La façana principal, orientada al carrer, presenta les obertures rectangulars. A la planta baixa hi ha l'element més destacable de la construcció, el portal d'accés a l'interior. Està bastit amb grans blocs de granit desbastats i presenta la llinda plana monolítica gravada amb la següent inscripció: “PERA GRANES 1703 TONI SOLE ME FE”. Al costat del portal hi ha una senzilla finestra amb l'emmarcament arrebossat. Al primer pis hi ha dues finestres emmarcades en pedra granit desbastada i amb les llindes planes. La segona planta presenta dues finestres més, tot i que de dimensions més reduïdes i amb els emmarcaments arrebossats i en relleu. Els ampits de totes les finestres de la casa són bastits amb ceràmica.[1]

Notes[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa al carrer de Laureà Dalmau, 12
  1. «Casa al carrer Laureà Dalmau, 12». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 21 desembre 2015].