Casa de troncs

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
"American style"

Una casa de troncs és constructivament com una cabana, una casa feta de troncs i llenya que no ha sigut serrada de manera "convencional" en una serradora. El terme casa de troncs es prefereix actualment per part dels constructors, ja que cabana indica una casa de menor mida i més rústica, com una cabana de caçadors en un bosc. Hi ha dos tipus de cases de troncs:

  1. Fetes a mà: generalment fetes de troncs pelats i sense fer canvis en la seva aparença, tal com estaven en els arbres.
  2. Modelades, fetes amb un motlle, on els troncs han passat per un procés de manufacturació que converteix els troncs i els s'homogeiniza en grandària i aparença.
Casa de troncs a Rússia

Les cases fetes a mà s'han construït durant segles a Escandinàvia,[1] Rússia[2] i Europa de l'est. Es tractava de construir una casa amb arbres, una destral i un ganivet[3] Els colonitzadors escandinaus de Nova Suècia van portar aquest art de la construcció a Amèrica del Nord a principis del segle xviii, on va ser ràpidament adoptat per altres colonitzadors i nadius americans.[4] Possiblement, les cases més antigues de les quals es té constància siguin les de C. A. Nothnagle Log House (cap a 1640) a New Jersey.

A la dècada de 1920, van aparèixer al mercat les primeres cases modelades, utilitzant fustes pre-tallades i tornejades per màquines. Moltes de les "log homes" d'avui en dia són d'aquest tipus, sobretot perquè requereixen menor tasca intensiva que les fetes a mà. Existeixen al voltant de 500 empreses a Amèrica del Nord dedicades a aquesta tasca i construint tant les elaborades a mà com les modelades.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Holanda, Jerri, "Norwegian Wood, A Tradition of Building", Rizzoli Intl Publications1990
  2. Opolovnikov, Alexander, "The Wooden Architecture of Russia ", Harry Abrams, Inc, 1989
  3. Phleps, Hermann, "The Craft of Log Building", Harpers Collins Reprintable edition, 1989
  4. Bruce D. Bomberger (1991), The Preservation and Repair of Historic Log Buildings , Preservation Briefs # 26, Heritage Preservation Services Division, National Park Service

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa de troncs