Habitatge a la plaça de la Llibertat, 6 (el Masnou)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Habitatge a la plaça de la Llibertat, 6
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteBonaventura Bassegoda i Amigó
Construcció1908
Característiques
Estil arquitectònicmodernisme Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativael Masnou (Maresme) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. de la Llibertat, 6
Map
 41° 28′ 45″ N, 2° 19′ 05″ E / 41.4792°N,2.3181°E / 41.4792; 2.3181
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC8594 Modifica el valor a Wikidata

La casa de la plaça de la Llibertat, 6 és un edifici del municipi del Masnou (Maresme) protegit com a bé cultural d'interès local. També se la coneix pels negocis que va tenir la seva planta baixa: abans Floristeria Puig, i ara Serviat Viatges.

Història[modifica]

La casa va pertànyer al comerciant Pere Anton Millet i Villà (el Masnou, 1874 - 1955), que va encarregar la construcció de la casa a l'arquitecte Bonaventura Bassegoda i Amigó, el qual signà els plànols l'any 1908.[1]

Descripció[modifica]

Edifici entre mitgeres de planta rectangular alineada al pla de carrer que consta de planta baixa i dos pisos i una coberta plana practicable a manera de terrat.

La planta baixa ha tingut diversos negocis (primer floristeria i ara agència de viatges) i per això es va enderrocar la porta original. Destaca la tribuna modernista del primer pis, amb uns petits vitralls emplomats que serveix de base pel balcó del pis superior, que té quatre finestres. La tribuna està formada per unes fusteries simples que emmarquen els vidres, baranes de ferro forjat i un element petri de suport decorat amb motius florals. A sota la tribuna hi ha un plafó de mosaic ceràmic amb l'escena de Sant Jordi matant el drac.[2]

El parament de les plantes superiors és un estucat en relleu imitant carreus posats a portell amb una franja horitzontal de rajoles verdes amb motius geomètrics a la meitat i una altra per sota la cornisa. El terrat queda tancat per una barana de formes irregulars.[3]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Habitatge a la plaça de la Llibertat, 6
  1. Rico Vázquez, Miquel; Roig Lerones, Marta. L'obra arquitectònica de Bonaventura Bassegoda i Amigó a la vila del Masnou. El Masnou: Ajuntament del Masnou. Arxiu Històric Municipal, 2016 (La Roca de Xeix núm. 30). 
  2. «Floristeria Puig». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 26 juliol 2016].
  3. Montlló Bolart, Jordi. «Fitxa "08118/85 Serviat Viatges - El Masnou"». Mapes de patrimoni cultural. Diputació de Barcelona, 21-01-2010. [Consulta: 26 juliol 2016].