Castell de Bauska

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Castell de Bauska
Imatge
Vista del Castell
Nom en la llengua original(lv) Bauskas Pils Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusCastell Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XV ↔ segle XVI Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBauska (Letònia) Modifica el valor a Wikidata
Map
 56° 24′ 13″ N, 24° 10′ 25″ E / 56.4036°N,24.1736°E / 56.4036; 24.1736
Monument arqueològic d'importància nacional a Letònia
Data15 desembre 1998
Identificador311
Lloc webbauskaspils.lv… Modifica el valor a Wikidata

El Castell de Bauska (en letó: Bauskas Pils) és un complex que consta de les ruïnes d'un anterior castell i un palau més tard construït, als afores de la ciutat de Bauska a Letònia.[1]

Història[modifica]

L'impressionant castell, les restes del qual van ser restaurades recentment, es troba a l'estreta península en la confluència dels rius Mūša i Mēmele on formen el riu Lielupė. A l'antiguitat, el turó va ser el lloc on es trobava una antiga fortalesa dels semigalians. Els primers edificis de pedra es van edificar entre 1443 i 1456 pels cavallers teutònics i la construcció va continuar fins al final del segle xvi. La part antiga del castell va comptar amb una gran torre de vigilància, amb murs d'un gruix de 3,5 metres, una presó sota la torre i amb pont llevadís en les seves portes.

Després de la derrota de l'Orde Teutònic en aquesta àrea el 1562, el Castell de Bauska es va convertir en la residència dels ducs de Curlàndia per als que va ser construït el palau adjacent en el segle xvii. El 1702, durant la Gran Guerra del Nord tant el castell com el palau van ser volats i es van deixar abandonats.

Només queden les ruïnes de la que va ser seu de l'Orde Teutònic. El palau, tanmateix, està completament restaurat i es pot visitar tots els dies durant els mesos d'estiu. Els visitants poden explorar el castell, visitar el museu, menjar a la cafeteria, i pujar al castell on es conserva la torre de vigilància, que mostra una àmplia vista panoràmica de la ciutat. Al mes de juliol de cada any se celebra un festival internacional de música medieval.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Krahe, 2000, p. 693.

Bibliografia[modifica]

  • Krahe, Friedrich-Wilhelm. Burgen des deutschen Mittelalters. Grundriss-Lexikon (en alemany). Flechsig., 2000. ISBN ISBN 3-88189-360-1. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Castell de Bauska