Castell de Canadal

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Castell de Canadal
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXV
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Jonquera (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióA 1 km al nord-est del poble. La Jonquera (Alt Empordà)
Map
 42° 25′ N, 2° 53′ E / 42.41°N,2.88°E / 42.41; 2.88
BCIN
IdentificadorBCIN: 954-MH-ZA
BIC: RI-51-0005931
IPAC: 1053

Castell de Canadal és una construcció del segle xv, situat al municipi de la Jonquera declarat bé cultural d'interès nacional.

Descripció[modifica]

Antic castell transformat en mas situat a un quilòmetre del poble. Del castell només en resten uns quants elements, especialment a llevant: la portalada d'arc de mig punt, restes d'una finestra gòtica, cartel·les que sostenien una lladroneria, etc. Al costat mateix del castell hi ha restes de fortificació.[1]

Actualment presenta planta rectangular amb planta baixa i dos pisos que s'orienta a llevant. L'accés a la planta primera és exterior i està adossat a la façana principal, a la banda de migdia al damunt d'un porxo de pedruscall que dona accés a la planta baixa. Les parets són de pedra i la coberta és una teulada a una aigua. També hi resten les carteles d'un matacà afegit recentment.[1]

Història[modifica]

Fortalesa i residència. Documentat el 1297. El castell de Canadal pertangué a la família Canadal-Despich.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Castell de Canadal». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 agost 2014].

Enllaços externs[modifica]

  • «Castell de Canadal». Inventari del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.