Castell de Schauwenburg

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Castell de Schauwenburg
Schlass Schauwenburg
Imatge
Vista del castell
Dades
TipusChâteau Modifica el valor a Wikidata
Primera menció escritasegle xiii
ConstruccióSegle XVI - 1710
Característiques
Estat d'úsBon estat
Estil arquitectòniccastell
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBertrange (Luxemburg) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióBertrange Luxemburg
Map
 49° 36′ 40″ N, 6° 02′ 59″ E / 49.6111°N,6.0497°E / 49.6111; 6.0497

El Castell de Schauwenburg (en luxemburguès: Schlass Schauwebuerg; en francès: Château Schauenburg), està situat a Bertrange al sud-oest de Luxemburg té una història que es remunta a l'edat mitjana, quan, segons les referències històriques de principis del segle xiii, els Senyors de Bertrange van ocupar un castell.

Història[modifica]

L'actual edifici es va originar al segle xvi com atesten les finestres renaixentistes en les ales est i nord, la façana es va completar el 1710. Al voltant de 1780, la família d'Huart que va viure en el castell va trobar les instal·lacions massa petites i va construir un edifici més gran, el Château de Colnet d'Huart, a les proximitats. Durant aquests anys, el castell de Schauwenburg ha tingut molts propietaris diferents i s'ha utilitzat per a una gran varietat de propòsits. Des de 2008, ha albergat temporalment les oficines administratives de la comuna i la seu de l'ajuntament.[1]

Referències[modifica]

  1. «Monuments historiques» (en francès). Commune de Bertrange. Arxivat de l'original el 2012-09-04. [Consulta: 4 octubre 2015].

Vegeu també[modifica]