Aladí (catàleg)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Catàleg aladí)
Infotaula d'organitzacióAladí
Dades
Tipuscatàleg col·lectiu Modifica el valor a Wikidata
Gestor/operadorXarxa de Biblioteques Municipals Modifica el valor a Wikidata

Lloc webaladi.diba.cat Modifica el valor a Wikidata

L'Aladí és el catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona. Aplega i permet identificar tota la informació documental que es troba a les 233 biblioteques i 12 bibliobusos de la Xarxa (dades a 30 de setembre de 2023).

El fons de les biblioteques, amb més de 880.455 títols i 11.050.223 volums, és multidisciplinar i inclou llibres, CD, DVD, revistes, recursos electrònics, registres de bases de dades electrònics, registres de bases de dades electròniques i buidats de revistes i publicacions periòdiques (dades a 30 de setembre de 2023). L'actualització és constant i reflecteix les noves incorporacions de documents a les biblioteques.

Serveis[modifica]

La consulta es pot fer sobre tot el conjunt del catàleg col·lectiu, o a les biblioteques d'una comarca, d'un municipi o d'un bibliobús, o bé limitar-la per tipus de document (música, pel·lícules, còmics, audiollibres, lletra gran i braille).

La interfície del catàleg també facilita serveis en línia, com ara: sol·licitud del carnet de la biblioteca, consulta de les dades de l'usuari, renovacions de documents en préstec, reserva de documents que estan prestats i reserva d'ordinadors de la biblioteca, així com de documents en préstec, reserva de documents que estan prestats i reserva d'ordinadors de la biblioteca, així com guardar resultats de cerca i fer valoracions dels documents de catàleg.

Des de la interfície del catàleg col·lectiu es pot accedir també a:

La pretensió d'Aladí és:

  1. Facilitar a tots els ciutadans i les ciutadanes l'accés a la informació de les biblioteques
  2. Acostar més les biblioteques als ciutadans oferint serveis en línia que facilitin els tràmits més habituals amb les biblioteques
  3. Compartir opinions i coneixements amb els usuaris fomentant la seva participació (opinar sobre els documents que consulteu, proposar la compra de nous materials, etc.)[1]

Referències[modifica]