Categoria Discussió:Articles no neutrals

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Varis comentaris:

  • Col*loqueu-la al Registre de pàgines sospitoses de no ser neutrals de la següent manera. Suposo que aquest Registre es la propia plana, no seria mes clar col.loqueu-la al final d'aquesta plana, a l'apartat tal ?" O be, si es una plana diferent, cal fer-hi l'enllas.
  • Expresions com "Fill de Déu", "Déu Pare", "Verb de Déu"... : Si es fa un article p.ex. sobre cristianisme tot aixo hi hauria de poder sortir, sempre que quedi clar que parlem de doctrina cristiana (p.ex., no veig que sigui esbiaixat Segons l'Esglesia Catolica, Jesus es el Fill de Deu que bla bla bla )

Xevi 20:47 17 mar, 2004 (UTC)

Com explicava, he deixat la pàgina a mitges. Deixa si us plau que acabi (només l'estic traduint del castellà) i en acabat ho discutim, Llull 21:07 17 mar, 2004 (UTC)

Neutralitat[modifica]

Les pautes de neutralitat de la viquipèdia són:

En general: Frases en primera persona: "nosaltres fem", "som una comunitat", "en la meva opinió", etc. Parlar de moralitat: "la pedofília és immoral", "l'homosexualitat és antinatural", etc. És millor substituir aquestes expresions per altres com "Les cultures modernes condemnen la pedofília i la consideren un delicte" o "Alguns grups religiosos sostenen que l'homosexualitat és immoral". Religió: Expresions com "Fill de Déu", "Déu Pare", "Verb de Déu"... Paraules amb connotacions que no escaients pel tema estricte que es tracta, com "rostre amoròs de Déu", "mitologia cristiana"... Prendre partit en assumptes polèmics: "el crim de l'avortament", "la santedat del celibat", etc. Política Prendre partit en assumptes polítics: "les prestacions socials són pròpies dels comunistes, de manera que s'haurien d'eliminar"... Insultar o denigrar a una formació política: "progressia idiota", "feixista"... Fer declaracions nacionalistes defenent la unitat d'una terra o la secessió d'una nació, o la reclamació de drets per a aquesta.

A mi em sembla que no n'he infringida cap perquè em limito a dir el que diu l'Alcorà. Per cert, la pedofília no és immoral? Va bé llegir la viquipèdia perquè s'hi aprenen coses noves. Que potser el responsable d'aquests criteris de neutralitat va sovint de vacances a Tailàndia?

Aquesta no és pas una discusió sobre religió -ací no estem discutint pas si Déu existeix o no- sinó sobre què diu un determinat text, cosa aquesta sobre la qual es poden fer afirmacions objectives i comprovables.

La pedofilia es immoral segons determinats esquemes moralistes. Segons uns altres no ho es. Per tant, per ser neutral, no hem de dir que sigui immoral, ja que això es un JUDICI DE VALOR, i la wikipedia s'ha de fer sobre JUDICIS DE FET. -- Usuari:AnnubiX


On és el Registre de pàgines sospitoses de no ser neutrals on cal afegir les pàgines i les les raons de sospita, a més de la firma i data i explicaran els motius amb major profunditat? Caldria acabar la plana, ja que actualment no s'estan justificant les acusacions, i els articles no es poden per tan corregir.--Paco 14:04, 27 des 2005 (UTC)

Categoria:Pàgines no neutrals[modifica]

Caldria eliminar Categoria:Pàgines no neutrals. --Jordicollcosta (discussió) 11:22, 29 juny 2007 (CEST)[respon]