Categoria Discussió:Escoles de pensament anarquista

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Propòs el reanomenament per analogia amb Categoria:Corrents del comunisme. Pau Cabot · Discussió 19:53, 24 ago 2010 (CEST)

El nom de la categoria respon a la plantilla que hi havia creada. A més, no es tracta de corrents. El comunisme és un moviment social del qual deriven diferents corrents que volen interpretar de manera correcta una única doctrina. Això no és aplicable a l'anarquisme. L'anarcocapitalisme o el primitivisme, evidentment, no són corrents d'una única doctrica. --Ferran (disc.) 20:56, 24 ago 2010 (CEST)
Idò a fr no opinen el mateix: fr:Catégorie:Anarchisme par courant. I si no em falla l'alemany, de:Kategorie:Strömung im Anarchismus, a de, tampoc. Pau Cabot · Discussió 21:01, 24 ago 2010 (CEST)
[[1]], [[2]], etc. Coneixes el tema de l'anarquisme? Mira't els articles, si us plau. El trosquisme, el consellisme, el maoisme, el socialisme tot són corrents que provénen de Marx. Això no és aplicable a l'anarquisme.--Ferran (disc.) 21:11, 24 ago 2010 (CEST)
No, no conec gaire el tema, però fonts que em mereixen bastanta confiança (de wiki i fr wiki) empren el terme. Fins i tot un dels enllaços que em dones tu l'usa... Pau Cabot · Discussió 21:17, 24 ago 2010 (CEST)
T'he donat el segon enllaç per a que en llegesques la introducció. Per allò que t'explicava de les diferències amb el comunisme... que no m'ho invente jo.--Ferran (disc.) 21:21, 24 ago 2010 (CEST)
Ja m'ho imagin que són coses diferents i que hi ha diferències (i que no t'inventes res). Jo propòs el reanomenament a un nom més curt i anàleg al de l'altra categoria. I, vés per on, bastant usat en diversos idiomes. Pau Cabot · Discussió 21:24, 24 ago 2010 (CEST)
Bé, tant fa. Ja arribarem a un acord. Simplement el nom que posava a la plantilla és més exacte, descriu millor la realitat pel que t'he explicat abans. Però no sé, ja parlarà més gent. Espere. Salut i bona nit. Que hui no continue més la discussió, o sí. ;)--Ferran (disc.) 21:29, 24 ago 2010 (CEST)