Cavitat toràcica humana

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula anatomiaCavitat toràcica humana
Detalls
Llatícavitas thoracis, cavitas thoracis ossei, cavitas skeleti thoracis i cavum thoracis ossei Modifica el valor a Wikidata
Part detors i ventral body cavity (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Identificadors
MeSHD035423 Modifica el valor a Wikidata
TAA01.1.00.049
A02.3.04.002
A07.0.00.000 Modifica el valor a Wikidata
FMAModifica el valor a Wikidata 7565 Modifica el valor a Wikidata : multiaxial – Modifica el valor a Wikidata jeràrquic
Recursos externs
Grayp.524
EB Onlinescience/thoracic-cavity Modifica el valor a Wikidata
Terminologia anatòmica
La imatge mostra el Mediastí al pla sagital, el diafragma toràcic a la part inferior, el cor (Cor), darrere Esternum i Costae (a l'esquerra de la imatge (Aquest és l'anterior (davant))) i a la dreta (Posterior (esquena)) teniu les vèrtebres toràciques.

La cavitat toràcica humana (o genèricament cavitat toràcica) és la cambra del cos dels vertebrats que està protegida per la paret toràcica (és a dir, la gàbia toràcica amb la pell, el músculs i la fàscia associats). El compartiment central de la cavitat toràcica és el mediastí. Hi ha dues obertures de la cavitat toràcica, una obertura toràcica superior coneguda com a entrada toràcica i una obertura toràcica inferior inferior coneguda com a sortida toràcica.[1]

La cavitat toràcica inclou els tendons així com el sistema cardiovascular que es podria danyar per lesions a l'esquena, la columna vertebral o el coll.

Estructura[modifica]

Les estructures dins de la cavitat toràcica inclouen:

Conté tres espais potencials revestits de mesoteli: la cavitat pleural aparellada i la cavitat pericàrdica. El mediastí comprèn aquells òrgans que es troben al centre del pit entre els pulmons. La cavitat també conté dues obertures una a la part superior, l'obertura toràcica superior també anomenada entrada toràcica, i una obertura toràcica inferior inferior que és molt més gran que l'entrada.

Importància clínica[modifica]

Si la cavitat pleural es trenca des de l'exterior, com per una ferida de bala o una ferida de ganivet, es pot produir un pneumotòrax, és a dir, entrada d'aire a la cavitat. Si el volum d'aire és important, un o tots dos pulmons poden col·lapsar, la qual cosa requereix atenció mèdica immediata.

Imatges addicionals[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Wolfgang Dauber, Heinz Feneis: Feneis’ Bild-Lexikon der Anatomie. 9. Auflage. Thieme, Stuttgart 2005, ISBN 3-13-330109-8.
  • Salomon, Geyer, Gille (Hrsg.): Anatomie für die Tiermedizin. 2., erw. Auflage. Enke, Stuttgart 2008, ISBN 978-3-8304-1075-1.

Referències[modifica]

  1. cavitat toràcica a Optimot
  2. «Necrosi de la paret toràcica i empiema derivats d'un intent de suïcidi per injecció de petroli a la cavitat pleural». . DOI: 10.1136/emj.2009.073486. PMID: 20558490.

Enllaços externs[modifica]

  • «Pleura». Homepage for the Anatomy Lesson. [Consulta: 5 juny 2022].