Cementiri de Monistrol

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Cementiri de Monistrol
Imatge
Dades
TipusCementiri Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióMonistrol
Map
 41° 27′ 04″ N, 1° 47′ 02″ E / 41.45098°N,1.78381°E / 41.45098; 1.78381
IPA
IdentificadorIPAC: 33100

El Cementiri de Monistrol és una obra de Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Cementiri situat al veïnat de Monistrol d'Anoia. És de planta rectangular i consta d'una tanca que rodeja tot el perímetre amb diferents cossos adossats escalonats a les parets laterals que s'adapten al desnivell del terreny amb cobertes planes o d'una vessant. L'entrada principal es troba a la façana de llevant i sobresurt lleugerament del plom del mur amb un arc de mig punt a sardinell i brancals de maó. Al costat oposat hi ha una estructura, a manera de porxo, amb coberta a doble vessant i cornisa sostinguda per columnes amb un òcul al capcer. Els diferents cossos de les parets laterals tenen a l'interior les fileres de nínxols. L'obra és arrebossada i pintada de blanc. A l'interior del recinte hi ha arbratge.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Cementiri de Monistrol
  1. «Cementiri de Monistrol». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 20 maig 2020].