Centre Andalús d'Art Contemporani

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCentre Andalús d'Art Contemporani
Centro Andaluz de Arte Contemporáneo

Monestir de Santa María de las Cuevas
Dades
TipusCentres Andalusos Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1/1/1998
Activitat
Àmbitart contemporani
Governança corporativa
Seu 
  • Monestir de Santa María de las Cuevas, Sevilla
Gerent/directorJuan Antonio Álvarez Reyes
ConservadoraIsabel Pichardo Fernández

Lloc webhttp://www.caac.es

El Centre Andalús d'Art Contemporani, en castellà (Centro Andaluz de Arte Contemporáneo) (CAAC) és un museu dedicat a l'art contemporani situat a Sevilla, concretament al Monestir de Santa María de las Cuevas. Es va inaugurar l'1 de gener de 1998, si bé s'havia creat ja el 1990, i constitueix un dels principals espais d'Andalusia que alberguen art contemporani, tant de manera contínua com a través de diverses exposicions temporals.

Història[modifica]

Els orígens del CAAC es troben al febrer de 1990 quan la Comunitat Autònoma d'Andalusia va voler crear una institució apropiada per a la investigació, conservació, promoció i difusió de l'art contemporani. Amb el temps i progressivament, es van anar adquirint obres amb la idea d'anar fent les primeres passes en la configuració d'una col·lecció permanent d'art contemporani.

No seria fins al 1997 que el Monestir de la Cartoixa de Sevilla es va convertir en la seu del Centre, fet que va comportar un pas decisiu en l'evolució del centre. Amb aquest canvi el CAAC es va convertir en un organisme autònom-dependent de la Conselleria de Cultura-que assumia la gestió del personal i de les col·leccions dels antics Conjunt Monumental de la Cartoixa de Sevilla i del Museu d'Art Contemporani de Sevilla.

Des dels seus inicis el 1998, un dels principals objectius del Centre Andalús d'Art Contemporani ha estat desenvolupar un programa d'activitats que, amb una clara intenció educativa, tracta de promoure l'estudi i el foment de la creació artística contemporània internacional en les seves més variades expressions. Exposicions temporals, seminaris, tallers, concerts, trobades, recitals, cicles de cinema, conferències ..., han estat les eines de comunicació utilitzades per dur a terme aquest propòsit.[1]

L'oferta cultural del Centre es complementa amb la visita al mateix monument que alberga un important patrimoni artístic i arqueològic, producte de la seva dilatada història.

Col·lecció[modifica]

Des d'un punt de vista cronològic, l'inici teòric de la col·lecció del Centre Andalús d'Art Contemporani se situa a mitjans de la dècada dels cinquanta del segle passat i s'estén fins als nostres dies. Alguns dels autors amb obra a la col·lecció permanent són:

Publicacions[modifica]

Des dels seus inicis, el Centre Andalús d'Art Contemporani ha desenvolupat una important tasca editorial que ha realitzat en estreta col·laboració amb altres entitats i institucions. El CAAC ha editat catàlegs de les mostres més representatives que ha organitzat, però també diversos llibres monogràfics sobre alguns creadors contemporanis, consultables al seu web.[2]

Referències[modifica]

  1. «Historia del CAAC». Web oficial. CAAC, 2007. [Consulta: 22 desembre 2012].
  2. «Publicaciones CAAC». CAAC, 2007. [Consulta: 22 desembre 2012].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Centre Andalús d'Art Contemporani