Centre d'atenció telefònica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Centre d'atenció telefònica al Brasil

Un centre d'atenció telefònica és una empresa que atén trucades de clients. Duen a terme campanyes de màrqueting telefònic, de servei de postvenda, d'assistència tècnica, d'informació, de gestió de demanda d'hora o de queixes.[1]

Sovint és un servei subcontractat o independent, amb empleats que no tenen cap o gaire poder de decisió i només responen segons escenaris predefinits. Contribueixen a augmentar la distància entre el client i les persones realment competents per resoldre una incidència.

Als centres de venda, es distingeix entre prospecció telefònica «freda», una acció no sol·licitada, a cegues, disturbant persones que no han manifestat cap interés i l'atenció «calent», quan responen a consumidors que han demanat informació. En molts països la prospecció no sol·licitada és prohibida. En altres països, les persones que no volen ser molestades per trucades o correus no sol·licitats s'han d'inscriure en la Llista Robinson.[2]

Referències[modifica]

  1. «centre d'atenció telefònica». A: Societat de la informació. Noves tecnologies i Internet: diccionari terminològic. 2a ed. rev. i ampl. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2003, p. 345. ISBN 84-393-6127-0. 
  2. «Lista Robinson» (en només en castellà). Lista Robinson. Associació Espanyola d'Economia Digital. [Consulta: 14 juliol 2022].