Cercle de Belles Arts de Palma

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCercle de Belles Arts de Palma
Dades
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1940
Governança corporativa
Seu
PresidènciaAntoni Parietti Coll (1940–1978) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webcirculobellasartes.blogspot.com.es Modifica el valor a Wikidata

El Cercle de Belles Arts de Palma, fundat l'any 1940, és una entitat cultural de les Illes Balears ubicada a Palma i que comprèn les distintes branques de la creació artística: pintura, escultura, literatura, música, etc.

Per la seva trajectòria i per la seva irradiació a nivell regional, nacional i internacional és una de les més importants de l'arxipèlag. La seva seu es troba al palau conegut com a Casal Balaguer de la capital balear. Organitza exposicions, conferències, recitals, concerts, col·loquis, concursos, etc. i cada dos anys convoca el Premi Internacional de Poesia Amorosa i concedeix la Medalla d'Or de l'entitat a personalitats de reconegut prestigi de l'àmbit insular.

Història[modifica]

Sorgí per omplir el buit deixat pel Grup Literari i Artístic Azul (1935-36). La idea sortí de Pere Quetglas i Ferrer Xam i Juli Sanmartín Perea, amb la finalitat de disposar d'una sala d'exposicions oberta als joves artistes. Després de passar pel carrer de Paraires i el Cercle Mallorquí, la donació del músic Josep Balaguer Vallès va permetre disposar dels locals del carrer de la Unió (1966).[1]

Referències[modifica]

  1. Dolç i Dolç, Miquel (coord.). Gran Enciclopèdia de Mallorca. Volum 3. Palma: Promomallorca, p. 261-263!Cercle de Belles Arts de Mallorca. ISBN 84-8661702-2. 

Enllaços externs[modifica]