Cesantes

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Vista de Cesantes des de l'illa de San Simón.
Cesantes

San Pedro de Cesantes és una parròquia del municipi gallec de Redondela, a la província de Pontevedra. La parròquia té una extensió aproximada de 12 km². És una localitat costanera, amb un relleu accidentat i travessada pel riu Pexegueiro. Compta amb un port propi, llotja i una confraria de pescadors.

Tenia l'any 2015 una població de 3.445 habitants,[1] agrupats en cinc entitats de població: San Pedro, Outeiro das Penas, Carballiño, O Coto i San Simón.

Entre els seus llocs d'interès cal destacar l'ensenada i l'illa de San Simón, així com la platja de Cesantes, d'uns 2.400 metres de longitud. Té passeig marítim i un espai de dunes protegit en vies de recuperació. El seu grau d'ocupació és alt en els mesos d'estiu. Les seves aigües tranquil·les i lliures d'onades fan que sigui adequada per a la pràctica d'esports aquàtics com el windsurf o el kitesurf.

Les festivitats més importants de Cesantes són les festes de la Verge del Carme, els dies 21, 22 i 23 de juny, on destaquen la processó marítima de la Verge i els focs artificials. Cal destacar també la Festa do Mariñeiro (Festa del Mariner), al mes d'agost, on destaca la preparació d'una gran fideuà que poden degustar tots els assistents, i la Festa de San Pedro, patró de la localitat.

Referències[modifica]

Coord.: 42° 18′ 36″ N, 8° 36′ 43″ O / 42.310°N,8.612°O / 42.310; -8.612