Cheile Nerei - Beușnița

Infotaula de geografia físicaCheile Nerei - Beușnița
Imatge
TipusReserva natural Modifica el valor a Wikidata
Part deFageda verge dels Carpats
Parc Nacional Cheile Nerei - Beușniț Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaProvíncia de Caraș-Severin (Romania) Modifica el valor a Wikidata
Map
 44° 56′ 44″ N, 21° 51′ 45″ E / 44.94556°N,21.8625°E / 44.94556; 21.8625
Dades i xifres
Superfície4.292,27 ha
zona tampó: 5.959,87 ha Modifica el valor a Wikidata
Lloc component de Patrimoni de la Humanitat
Data2017 (41a Sessió)
Identificador1133ter-050

Cheile Nerei - Beușnița formen una àrea protegida d'interès nacional, inclosa al Parc Nacional Cheile Nerei - Beușnița, que correspon a la categoria IV de la UICN (reserva natural mixta), situada al comtat de Caraș-Severin, al territori administratiu de les comunes de Sasca Montana i Șopotu Nou.[1]

Descripció[modifica]

Cheile Nerei és una formació clau al llarg del riu Nera al comtat de Caraș-Severin, entre Sasca Montană i Șopotu Nou. La distància dels gorgs és d'uns 22 km, dels quals uns 20 km de gorgs pròpiament dits. Nera, travessa un congost, estret, espectacular i absolutament salvatge. Aquí, on les parets s'eleven fins als 200 metres, neix l'aigua del Nera i els seus afluents, excavada i formada en roques calcàries llacs, canyons, coves i impressionants cascades. Les travessa una ruta turística senyalitzada, però el seu recorregut requereix travessar el riu Nera directament per l'aigua.

A la part oriental (des de riu amunt) dels congostos trobem un altre objectiu turístic, el llac Dracului, i des de la part occidental es pot arribar a les cascades de Beușniței i al llac Ochiul Beului. També es pot veure el canó de Valea Rea.

El parc nacional de Cheile Nerei-Beușnița ocupa la part sud de les muntanyes d'Anina i la part nord de les muntanyes de Locva, ocupant una superfície de 36.364,8 ha que inclou 6 reserves declarades i una proposada.

Alguns dels paratges naturals de la zona de les Gorges del Nera

Proximitats[modifica]

A les proximitats immediates del parc es troben les localitats: Anina, Bozovici, Lăpușnic, Moceriș, Șopot, Cărbunari, Sasca Română, Sasca Montană, Potoc, Socolari, Ilidia, Ciclova Română, Ciclova Montană, Oravița.

Galeria d'imatges[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]