Chibusa yo eien nare

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaChibusa yo eien nare
乳房よ永遠なれ Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióKinuyo Tanaka Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióSumie Tanaka (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
MúsicaTakanobu Saitō (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FotografiaKumenobu Fujioka (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeKimihiko Nakamura (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ProductoraNikkatsu Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorNikkatsu Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenJapó Modifica el valor a Wikidata
Estrena1955 Modifica el valor a Wikidata
Durada110 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originaljaponès Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Formatformat acadèmic Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióSapporo Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0259248 Filmaffinity: 915516 Allocine: 131309 Rottentomatoes: m/chibusa_yo_eien_nare_2012 Letterboxd: the-eternal-breasts TMDB.org: 256662 Modifica el valor a Wikidata

Chibusa yo eien nare (乳房よ永遠なれ , Els pits eterns?) és una pel·lícula dramàtica japonesa de 1955,i la tercera pel·lícula dirigida per l'actriu Kinuyo Tanaka. Es basa en la vida de la poetessa tanka Fumiko Nakajō (1922–1954).[1]

Argument[modifica]

Fumiko, infeliçment casada, mare de dos fills, es divorcia del seu marit drogodependent després d'un incident que ella considera un acte d'infidelitat, i torna amb la seva mare. Al mateix temps, intenta trobar la seva veu de poetessa, assistint regularment a un cercle de poesia, animada pel seu tutor casat Hori, a qui estima amb una distància respectuosa. Mentre lluita amb el divorci i el fet que només podia portar la seva filla amb ella, se li diagnostica un càncer de mama en fase tardana. Se sotmet a una doble mastectomia, sobre la qual escriu en una sèrie de poemes molt coneguts i premiats, i intenta viure la seva vida amb la màxima llibertat possible i com ho permet la seva malaltia. Té una breu aventura amb el periodista Ōtsuki, que escriu sobre ella en una sèrie de diaris, abans que finalment mori.

Repartiment[modifica]

Llegat[modifica]

Molt apreciada per unanimitat per les seves habilitats de direcció, els estudiosos del cinema difereixen en la seva avaluació dels temes tractats a Chibusa yo eien nare. Si bé Alejandra Armendáriz-Hernández l'anomena "una representació atrevida de la sexualitat femenina […] així com un exemple poderós de la creativitat i l'autoexpressió de les dones",[2] Alexander Jacoby veu el tema "feminista i progressista" d'una dona que escull de bon grat la seva carrera professional en lloc del matrimoni enfosquit per la concentració de la pel·lícula en la seva malaltia, per tant tímid. lluny de les implicacions més controvertides.[3]

Referències[modifica]

  1. Sato, Hiroaki. Japanese Women Poets: An Anthology. Milton Park and New York: Routledge, 2015. ISBN 978-0-7656-1783-5. 
  2. «The best Japanese film of every year – from 1925 to now at the British Film Institute website». [Consulta: 2 gener 2022].
  3. Jacoby, Alexander. Critical Handbook of Japanese Film Directors: From the Silent Era to the Present Day. Berkeley: Stone Bridge Press, 2008. ISBN 978-1-933330-53-2. 

Bibliografia[modifica]

  • Tanaka Kinuyo: Nation, Stardom and Female Subjectivity. Edimburg: Edinburgh University Press, 2018. ISBN 978-1-4744-0969-8. 
  • Directory of World Cinema: Japan2. Bristol and Chicago: Intellect, 2012. ISBN 978-1-84150-551-0. 

Enllaços externs[modifica]