Christopher Pike

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula personatgeChristopher Pike
Jeffrey Hunter Sgt Rutledge.jpg
Tipus personatge cinematogràfic
personatge humà de ficció
personatge de sèrie de televisió
Creat per Gene Roddenberry
Interpretat per Jeffrey Hunter, Sean Kenney i Bruce Greenwood
Context
Present a l'obra The Cage, Will You Take My Hand?, The Menagerie, Part 1, The Menagerie, Part 2, Star Trek XI i Star Trek XII
Univers univers Star Trek
Dades personals
Sexe home
Ocupació Comandant i flag officer
Nacionalitat Federació Unida de Planetes
Altres
Rang militar fleet captain i almirall
Membre de Flota Estel·lar
Modifica dades a Wikidata

Christopher Pike és un personatge fictici del capítol 0 (inèdit) de la sèrie de televisió Star Trek: La Sèrie Original. Pike va ser el segon capità de l'USS Enterprise, predecessor del capità James T. Kirk. Va dur a terme 2 missions d'exploració de 5 anys cadascuna. Durant nou d'aquests deu anys, va estar sota el seu commandament el senyor Spock.

Responent a un senyal d'auxili, l'Enterprise arriba al planeta Talos IV, on una raça de telèpates intenta mantenir captiu a Pike enganyant-ho amb il·lusions mentals d'una jove anomenada Vina. Finalment, Pike escapa, però Vina decideix quedar-se a Talos IV, ja que la seva joventut i bellesa eren també una il·lusió creada pels talosians. La Flota Estel·lar declara el planeta en quarantena permanent.

Aquests esdeveniments són narrats en el capítol 0 (inèdit) de la sèrie Star Trek: La Sèrie Original, anomenat "La gàbia", que encara que produït en 1964, només es va exhibir complet en l'any 1988.

El capítol anomenat "El zoo" de la sèrie original, exhibit en dues parts, narra la següent història: Pike sofreix un greu accident que el deixa totalment paralitzat. Spock, ara sota el commandament de Kirk, decideix arriscar la seva carrera segrestant l'Enterprise per a dur a Pike de volta a Talos IV, on pot viure dignament la resta de la seva vida en companyia de Vina, gràcies a la il·lusió mental creada pels talosians. Aquest pretext argumental es va idear per a usar el metratje del capítol pilot, mai exhibit fins llavors, en la forma de flash-backs que justificaven les accions de Spock en "El zoo".

Christopher Pike va ser interpretat per l'actor Jeffrey Hunter.

El personatge de Christopher Pike va ser rellançat el 2009 en la pel·lícula de Star Trek dirigida per JJ. Abrams i és interpretat per Bruce Greenwood. En aquesta pel·lícula Pike és el capità de l'Enterprise i és qui inspira i convenç a James T. Kirk per allistar-se a la flota estel·lar en veure en ell grans condicions per a el treball. A La Primera Missió de l'Enterprise, Pike és capturat pel malvat Nero, un romulà renegat que busca destruir la federació. Kirk ocupa el seu lloc i amb l'ajuda de Spock salva la Terra, atura Nero i rescata a Pike, qui al final de la pel·lícula és ascendit a almirall. Reapareix a la nova pel·lícula de la franquícia de Star Trek: En la foscor. Estrenada el 2013.