Chumps

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaChumps
Fitxa
DireccióGeorge D. Baker Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióWallace Reid Modifica el valor a Wikidata
ProductoraVitagraph Studios Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1912 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema mut Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0002100 Letterboxd: chumps TMDB.org: 936423 Modifica el valor a Wikidata
Fotograma de la pel·lícula. D'esquerra a dreta: William Shea, John Bunny, Wallace Reid, Marshall P. Wilder i Leah Baird.

Chumps és una pel·lícula muda de la Vitagraph digirida per George D. Baker i protagonitzada per John Bunny, Leah Baird i Marshall P. Wilder.[1] Basada en un guió de Wallace Reid que també actuava,[2] la pel·lícula, d'una bobina, es va estrenar el 16 de gener de 1912.[3] Probablement es tracta d'una pel·lícula perduda.[4]

Argument[modifica]

El senyor Bunny i el senyor Marsh assisteixen a un espectacle i tots dos s'enamoren de Lauretta, una encantadora ballarina. Li envien les seves targetes i l'acompanyen a casa amb taxi. El seu pare rep amb desgrat aquestes atencions i li prohibeix tornar-los a veure. Quan el seu pare marxa, però, els envia a cadascun una nota per a que la visitin. El primer en arribar és el senyor Bunny que es presenta amb una caixa de dolços. Mentre ell i Lauretta estan parlant, s'anuncia l'arribada de Marsh. Bunny s'amaga darrere de les cortines. Marsh. arriba amb un immens ram de roses i ocupa el lloc de Bunny fins que arriba un tercer visitant. Marsh es veu obligat a amagar-se darrere de la tapa del piano de cua, sota la coberta. La tercera persona és un home alt, jove i guapo. Just en aquell moment torna el seu pare torna i aquest visitant es refugia sota el sofà. Això és massa per als tres homes. Bunny i Marsh revelen la seva presència al vell home i li desitgen una bona nit. El jove alt sembla desconcertat. Marsh i Bunny proclamen la seva admiració per la filla del vell i li diuen que les seves intencions són honorables. En aquell moment apareix el jove alt, els aparta i declara amb valentia que s'ha casat en secret amb Lauretta i que ara és la seva dona. Marsh s'ensorra i Bunny pren el seu amic i se l'enduu plorant com un nadó.[5]

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. Moules, Patrick. The 9.5mm Vintage Film Encyclopaedia (en anglès). Troubador Publishing Ltd, 2020-07-28, p. 108. ISBN 978-1-83859-269-1. 
  2. Fleming, E. J.. Wallace Reid: The Life and Death of a Hollywood Idol (en anglès). McFarland, 2013-10-25, p. 291. ISBN 978-0-7864-7725-8. 
  3. «Complete record of current films». Motography, febrer 1912, pàg. 95.
  4. «Chumps» (en anglès). Silent Era : Progressive Silent Film List. [Consulta: 6 juny 2021].
  5. «Chumps». Moving Picture World 11, 2, 13-01-1912, pàg. 142.