Ciència de la informació quàntica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La ciència de la informació quàntica és una àrea d'estudi basada en la idea que la ciència de la informació depèn de la física d'efectes quàntics. Inclou problemes teòrics en models computacionals, així com temes més experimentals en física quàntica, inclòs el que es pot i no es pot fer amb la informació quàntica. De vegades s'utilitza el terme teoria de la informació quàntica, però no abasta la investigació experimental de l'àrea i es pot confondre amb un subcamp de ciències de la informació quàntica que estudia el processament d'informació quàntica.

Els subcamps de la ciència de la informació quàntica inclouen:

  • Teleportació quàntica, una coneguda operació de processament d'informació quàntica que es pot utilitzar per moure qualsevol estat quàntic arbitrari d'una partícula (en un lloc) a una altra, destruint l'estat original en el procés.
  • Internet Quàntic, extensió de l'internet clàssic que permet l'enviament d'informació quàntica, augmentant-ne la seguretat.

Bibliografia[modifica]

  • Nielsen, Michael A.; Chuang, I.L.. Quantum computation and quantum information (en anglès). Cambridge University Press, 2000. 

Enllaços externs[modifica]

  • Quantiki – Portal i wiki de ciències de la informació quàntica.
  • mathQI – Grup de recerca en matemàtiques i informació quàntica.