Cinta de servei expedicionari de la Força Aèria

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula de premiCinta de servei expedicionari de la Força Aèria
Air Force Expeditionary Service Ribbon.svg
Tipus premi
Inici 2003
Modifica dades a Wikidata

La cinta de servei expedicionari de la Força Aèria (anglès: Air Force expeditionary service ribbon (AFESR) és una distinció de la Força Aèria dels Estats Units d'Amèrica, creada al juny del 2003. És atorgada a qualsevol membre de la USAF que completi un desplegament estàndard de contingència.

El reglament de la cinta de servei expedicionari de la Força Aèria defineixen un desplegament com a 45 dies consecutius o 90 de no consecutius en estat de servei. Les ordres de destí temporal també qualifiquen per als requeriments temporals. Als casos en què s'excedeixin els terminis de 45 o 90 dies s'atorgarà un únic galó, i no múltiples galons d'acord els períodes acomplerts.

Als membres que hagin servit en zones de combat (encara que no participessin en combat) se'ls afegeix un marc daurat. Aquest marc també només s'atorga una vegada.

Les concessions posteriors s'indiquen mitjançant fulles de roure; i la cinta es va fer retroactiva a l'1 d'octubre de 1999. La recepció de la cinta també qualifica per a rebre la Medalla Expedicionària de les Forces Armades o la Medalla del Servei a les Forces Armades.

Simbolisme[modifica]

El blau marí indica el desplegament per tot el món. El blau clar indica la capacitat de la Força Aèria. El vermell i el groc signifiquen el sacrifici i l'excel·lència. El blanc denota integritat, i amb el vermell i el blau es refereix als Estats Units.