City of London Police

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCity of London Police
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipuspolicia local Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1839
Activitat
ÀmbitLa City Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Empleats1.200 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webcityoflondon.police.uk Modifica el valor a Wikidata
Facebook: cityoflondoncommunitycop Twitter (X): citypolice Instagram: citylondonpolice Modifica el valor a Wikidata

La City of London Police (CoLP), fou creada en 1832 com la London City Police i coneguda des de 1839 pel seu nom actual, és el cos de policia de la City de Londres.[1]

Història[modifica]

Fins a 1840 tenia la seva seu en Guildhall, traslladant-se en aquesta data a 26 Old Jewry i d'allí a la seva seu actual en Wood Street en 2001.

A data de 2010, el cos consisteix d'una plantilla de 850 agents, amb 406 civils de suport per a tasques administratives, etc.[2]

A diferència del Metropolitan Police Service, amb seu en New Scotland Yard, i que no té jurisdicció en la City, el City of London Police depèn del Court of Common Council de la Corporation of London.

Especialitzacions[modifica]

Encara que la City, com a destinació turística, sofreix delictes menors com el robatori de bosses i telèfons mòbils, a causa de la seva figura com a centre financer internacional, el cos està especialitzat en dos tipus de delictes més seriosos: la lluita contra el frau i la lluita contra el terrorisme.

National Fraud Intelligence Bureau[modifica]

Creada en 2010, l'oficina de lluita contra el frau financer està format per especialistes del City of London Police.[3] És, juntament amb altres agències com la Serious Fraud Office (SFO), la National Fraud Authority (NFA) i la Serious Organised Crime Agency (SOCA), una de les peces claus en la lluita contra el frau de tota classe.[4]

Referències[modifica]

  1. (en inglés) Fechas históricas claves Arxivat 2012-10-04 a Wayback Machine. Web oficial. Consultat el 27 d'octubre de 2012.
  2. (en inglés) [1] Web oficial. Consulta: 27 de octubre de 2012.
  3. (en inglés) www.bbc.co.uk/news/uk-10954873 «New police anti-fraud bureau makes first arrests» Consulta: 27 de octubre de 2012.
  4. (en inglés) of London Police «Other agencies/regulators» Arxivat 2012-10-30 a Wayback Machine. Web oficial de la Serious Fraud Office. Consultat el 27 d'octubre de 2012.