Ciutadella de Bistrița

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Ciutadella de Bistrița
Imatge
Dades
TipusFortificació medieval Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBistrița (Romania) Modifica el valor a Wikidata
Ciutadella de Bistrița

La ciutadella de Bistrița, comtat de Bistrița-Năsăud, Romania, data del segle XIII, tot i que va ser reconstruïda durant els segles XV-XVI.

Història[modifica]

La primera fortalesa de Bistrița es va construir al turó Cetății (turó ˝Burg˝ a altres 681 m) al segle XIII, fet que es va descobrir en les prospeccions arqueològiques de 1967 (St. Dănilă, a File de Istorie, 2, 1972, pàgs. 70-77).[1] En una excabació s'hi va descobrir una moneda d'Esteve V (1272). La datació dels descobriments arqueològics d'aquell període és possible amb precisió.

L'any 1464 la ciutat fortificada tenia 18 torres, dedicades als artesans de la ciutat, agrupats en gremis. Cada gremi estava custodiat per una torre de defensa. Durant aquest període, Bistrița es va convertir en una de les ciutats més importants de Transsilvània juntament amb Brașov, Sighișoara i Sibiu.

La ciutadella de Bistrița va ser una de les fortificacions més fortes de Transsilvània i va ser al llarg de la història un dels 7 burgs al voltant dels quals es va organitzar l'existència de les altres comunitats saxones a Romania, Siebenburgen.

Galeria d'imatges[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Otto Dahinten, Beiträge zur Baugeschichte det Stadt Bistritz, a Archiv des Vereins fűr Siebenbűrgische Landeskunde, Sibiu, 50, 1944, pàg. 313-452.
  • Paul Niedermeier, Desenvolupament urbà i arquitectònic d'algunes ciutats de Transylvania del segle XII al segle XVI, a Estudis sobre la història de les nacionalitats que cohabitan a Romania i el seu agermanament amb la nació romanesa. Nacionalitat alemanya, Bucarest, 1976, pàgs. 115-201.

Referències[modifica]

  1. Planiada. «Cetatea Bistriței din Bistrița-Năsăud | PLANIADA» (en romanès). [Consulta: 26 desembre 2021].

Enllaços externs[modifica]