Civeta de palmera d'Owston

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuCiveta de palmera d'Owston
Chrotogale owstoni Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Dades
Hàbitatbosc Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
En perill
UICN4806 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreCarnivora
FamíliaViverridae
GènereChrotogale
EspècieChrotogale owstoni Modifica el valor a Wikidata
Thomas, 1912

La civeta de palmera d'Owston (Chrotagale owstoni) és una civeta que viu als boscos i les riberes boscoses dels rius del nord del Vietnam, el nord de Laos, i el sud de la Xina.

La civeta de palmera d'Owston fou batejada per Alan Owston.

Anatomia[modifica]

La civeta de palmera d'Owston té una longitud de cos de 57 centímetres, amb una cua de 43 centímetres. El seu rostre puntegut, s'assembla al dels insectívors com la musaranya. Té un cos de color entre beix i gris que contrasta molt amb les marques de color negre de l'esquena i de la cua. Generalment només tenen quatre bandes a l'esquena. Els dos últims terços de la cua són completament negres.

Tenen un aspecte com el de la civeta de palmera ratllada, Hemigalus derbyanus, excepte pel pèl de la part del darrere del coll que no és en sentit invers a la resta del pèl, i per les taques a les potes que té la civeta de palmera d'Owston.

No se sap gairebé res de la seva vida a la natura. La poca informació que es té, ha estat recollida d'animals en captiveri.

Dieta[modifica]

Principalment s'alimenten de cucs de terra i altres invertebrats.

Reproducció[modifica]

La temporada d'aparellament comença a la fi del mes de gener. Després d'un període de gestació de tres meses, les femelles donen a llum ventrades d'1 a 3 cries.

Conservació[modifica]

El Carnivore and Pangolin Conservation Program, situat al Parc nacional de Cuc Phuong a Vietnam, promou programes internacionals de conservació i reproducció de les civetes en col·laboració amb diversos parcs zoològics com el Zoo de Newquay.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]