Civilization Revolution

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Civilization Revolution

PublicacióPlayStation 3, Xbox 360[1][2]
PAL 13 de juny del 2008
NA 8 de juliol del 2008
Nintendo DS[3]
NA 8 de juliol del 2008
EU 5 de setembre del 2008
AUS 11 de setembre del 2008
GènereVideojoc d'estratègia per torns
Característiques tècniques
Sistema operatiuiOS Modifica el valor a Wikidata
PlataformaNintendo DS, PlayStation 3, Xbox 360
MotorGamebryo Modifica el valor a Wikidata
ModesUn jugador, multijugador
Formatdescàrrega digital Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradaGamepad (PlayStation 3, Xbox 360), touch screen (Nintendo DS)
Equip
Desenvolupador(s)Firaxis
Editor2K Games Modifica el valor a Wikidata
DissenyadorSid Meier
DistribuidorTake-Two Interactive, Nintendo eShop, PlayStation Now i App Store Modifica el valor a Wikidata
Qualificacions
ESRB
USK
CERO

Més informació
Lloc webcivilization.com… (anglès) Modifica el valor a Wikidata
MobyGamessid-meiers-civilization-revolution, sid-meiers-civilization-revolution_ i sid-meiers-civilization-revolution__ Modifica el valor a Wikidata


Civilization
Imatges externes
Portada

Sid Meier's Civilization Revolution (abreujat Civilization Revolution o CivRev) és un videojoc d'estratègia per torns de la saga Civilization. Fou dissenyat per Sid Meier específicament per a consoles, per això aquest lliurament ha estat simplificada pel que fa a les versions de PC. El joc va ser llançat per a PlayStation 3, Xbox 360 i Nintendo DS entre el 13 de juny i l'11 de setembre de 2008 per tot el món. En principi també s'anava a crear una versió per a Wii, però Firaxis decidí paralitzar el seu desenvolupament en gener de 2008.

A Civilization Revolution, el jugador pot prendre el control d'una de les 16 civilitzacions disponibles, cadascuna amb habilitats especials, des de la prehistòria fins als temps moderns i el futur proper. En els últims jocs de la saga, el jugador tenia major control sobre les regles del joc i, sovint, les partides podien durar més de 20 o 30 hores. A Civilization Revolution, les partides en la seua major part es poden acabar en tres o quatre hores. Per a la versió de consola, els controls s'ha racionalitzat i simplificat per a fer el joc més fàcil als nouvinguts a la sèrie.

A més dels noms de les ciutats, els jugadors poden posar noms a l'atzar a zones geogràfiques ("caselles" a l'efecte de joc) com cadenes de muntanyes, pujols, planes o rius.

Condicions per a la victòria[modifica]

Una victòria es pot assolir de quatre formes diferents, llevat que en un escenari del joc s'especifique quins dels quatre tipus de victòria poden ser utilitzats. Les diferents civilitzacions tenen avantatges sobre altres per a aconseguir un tipus de victòria o altre. Els quatre tipus de victòria són els següents:

  • Dominació: El jugador ha de capturar totes les capitals de les altres civilitzacions, però no és necessari la destrucció/ captura de cada ciutat.
  • Cultura: Obtenció d'un total de 20 grans personatges, meravelles, i/o conversions de ciutats d'altres civilitzacions a la cultura del jugador, i construir les Nacions Unides.
  • Econòmica: Adquirir 20.000 d'or en el tresor i construir el Banc Mundial.
  • Tecnològica: Investigar les 47 tecnologies disponibles i ser el primer a arribar a Alpha Centauri.

Si el jugador d'una civilització està a punt de complir una de les esmentades condicions de victòria, totes les altres civilitzacions podran declarar la guerra sobre ella en un intent de retardar o impedir que guanyi. La construcció del Banc Mundial, la construcció de les Nacions Unides, i/o el llançament de la nau a Alpha Centauri poden ser detinguts per la captura/destrucció de la ciutat enemiga que els estigui creant.

Civilitzacions[modifica]

Els jugadors poden controlar una de les 16 civilitzacions que existeixen en el joc, cadascuna amb un líder diferent. Cada civilització comença el joc amb una bonificació especial que pot ser una tecnologia, una gran persona, o una habilitat especial. A mesura que la civilització progressa a través del temps, aquestes també obtindran noves habilitats quan investiguen un nombre específic de tecnologies i avancen a una nova era.

En una partida cada civilització pot tenir fins a quatre bonificacions que varien d'una civilització a una altra. Moltes de les civilitzacions tenen unitats especialitzades que només elles poden construir. Les unitats especials no posseeixen habilitats més enllà de la unitat normal a la qual substitueixen però poden tenir diferents estadístiques.

Llista de civilitzacions[modifica]

Tecnologies[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]