Claude Elwood Shannon

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Claude Shannon
Claude Shannon graffiti.jpg
Naixement 30 d'abril de 1916
Petoskey, Michigan, Estats Units
Mort 24 de febrer de 2001 (als 84 anys)
Medford, Massachusetts Estats Units
Residència Estats Units
Nacionalitat Estats Units
Educació enginyer, matemàtiques
Es coneix per pare fundador de la teoria de la informació
Ocupador enginyer, investigador a la Bell

Claude Elwood Shannon (30 d'abril de 1916 - 24 de febrer de 2001) va ser un enginyer electrònic i matemàtic estatunidenc, recordat per ser el pare de la teoria de la informació.

Biografia[modifica | modifica el codi]

Va estudiar enginyeria elèctrica i matemàtiques a la Universitat de Michigan el 1932. Per usos, inclosa l'Àlgebra de Boole per al seu control el suport de 1938 a Massachusetts Institute of Technology (MIT). En ell s'explica com construir màquines Relé Electromecànic utilitzant l'àlgebra de Boole per a descriure l'estat del relè (1: Tancat, 0: obert).

Shannon treballà vint anys a MIT de 1958 a 1978. Paral·lelament a les seves activitats acadèmiques, també va treballar amb Laboratoris Bell de 1941 a 1972.

Claude Shannon és conegut no només pel seu treball en telecomunicacions, sinó també per l'amplitud i l'originalitat de les seves aficions, com els jocs malabars, la pràctica del monocicle i la invenció de màquines extravagants: el ratolí intel·ligent mecànic que sap trobar el seu camí a través d'un laberint, un robot malabarista, un jugador d'escacs (torre contra Rei), etc. Un d'aquests "gadgets", però això, té un gran interès conceptual, com ho demostren Philip Baker i Alain Cohen en El Tresor paradoxa (Edicions Belin 2007): "Claude Shannon va desenvolupar una "màquina de forma gratuïta, sense fi: es posa en moviment en pressionar, com amb qualsevol dispositiu electromecànic, amb un interruptor "d'encesa", però després les coses prenen un gir sorprenent, ja que aquest ajust activa un mecanisme que condueix a aturar immediatament el gadget a través de l'interruptor de "d'apagat!". Aquest tipus de comportament estrany passa en situacions on la comunicació ubiqua rau, paradoxalment, en l'absència de comunicació, la utilitat en la manca d'utilitat. Exemples: "La moda és el que passa de moda" (Jean Cocteau), la "Creació de l'Escola (l'escola freudiana) per dissoldre" (Jacques Lacan); "Ens adonem que el son, al despertar-nos" (John Lennon); "El bon funcionament de tot el sistema d'estalvi per a l'habitatge implica, paradoxalment, que alguns propietaris de dret (els "bons germans") renunciïn específicament al seu dret a un préstec després d'un període d'estalvi "(Pierre Chaillol);" Els ideals revolucionaris només poden ser pertorbat quan s'assoleixen: la necessitat que segons ell va ser condemnat a perdre per aconseguir, menys distorsionat i traït pels seus enemics per les mateixes persones que volien fer complir "(Jean Starobinski)," La virginitat es perd per provar-la"(Fernand Crommelynck). Un avatar geoestratègic d'aquest autòmat paradoxal Shannon està en el concepte de dissuasió potències nuclears construint una bomba atòmica per tal de ... prohibir qualsevol intent d'utilitzar aquestes armes, es neutralitza l'un a l'altre i: no s'utilitza!

Va patir la malaltia de malaltia d'Alzheimer en els últims anys de la seva vida; Claude Shannon va morir als 84 anys el 24 de febrer de 2001 a Medford, Massachusetts.

La seva obra[modifica | modifica el codi]

Durant la Segona Guerra Mundial, Shannon va treballar per als serveis secrets militars, en criptografia, a càrrec de localitzar automàticament en el Codi de les parts que significa enemic ocult enmig de la interferència. La seva obra s'exhibeix en un informe secret (desclassificat tan sols en la dècada de 1980), que dóna a llum després de la guerra a un element, Teoria Matemàtica de la Comunicació (1948), que va ser incorporada a 1949 com a llibre amb una addició de Warren Weaver, el seu superior en la intel·ligència. Aquest llibre se centra en el problema de la transmissió de senyals.

L'esquema de Shannon[modifica | modifica el codi]

Per a descriure la comunicació entre les màquines, l'article 1948 i 1949, tant llibre comença amb un "patró", que va arribar quan els fills sorprenent en Informàtica i Comunicació, de manera que Shannon va ser sorprès i que es dissocia. Els models de sistema de la comunicació entre màquines de

Aquest patró és la traducció de "civil" d'un sistema utilitzat prèviament en el context militar:

  • Font? codificador? del senyal? descodificador? abordar en el context de la interferència.

Adequada per a descriure la comunicació entre màquines, aquesta comunicació imperfecta dels models de patró humà {{referència obligada}}. No obstant això, el seu èxit és aclaparador, i va estar molt involucrat en la creació d'un camp disciplinari, el de les Ciències de la Informació i la Comunicació. Una explicació d'aquest èxit és que combina a la perfecció l'enfocament amb el comportament dels mitjans de comunicació. D'altra banda, aquest sistema canònic dóna la coherència i l'aparença de respectabilitat científica.

Unitat de mesura[modifica | modifica el codi]

A l'article, com en el llibre, es va popularitzar l'ús de la paraula bit com una mesura bàsica de la informació digital. John W. Tukey va ser, però, el primer a utilitzar el terme. Precisament, el bit és el nombre de bits necessaris per codificar una gran quantitat d'informació. Per tant, es necessita com a mínim un bit per codificar els dos estats (per exemple, Bateria Pressupost cara o, més generalment 0 i 1), dos bits utilitzats per a codificar quatre estats (00, 01, 10, 11). Les 26 lletres de l'alfabet, requereixen com a mínim 5 bits, ja que:  (2^4 = 16) <26\le (2^5 = 32)

En general, si p és el nombre d'estats possibles, n el nombre de bits necessaris per codificar tots els controls:

2^{(n-1)} <\ p 2^n

En un cas ideal en què s'utilitzi tota la informació disponible,  p = 2^n .

Telecomunicacions[modifica | modifica el codi]

En les telecomunicacions, la relació de Shannon es pot calcular la valència (o nombre màxim d'estats) de Disturbed:

Suposem que el senyal S, N, el soroll:

 n =\sqrt 1+{\frac S{}{}n}

Va ser llavors quan el flux màxim:

 log_2 H (1+\frac S{}{}N)

Aquest resultat és independent de la freqüència de mostreig i el nombre de nivells d'una mostra (la valència).

L'Entropia de Shannon[modifica | modifica el codi]

Article principal: Entropia de Shannon

Hi ha una contribució clau de l'obra de Shannon en el concepte d'entropia. Si es té en compte els esdeveniments N de probabilitat p 1 , p 2 ... p N , independents els uns dels altres, llavors la seva entropia de Shannon es defineix com:

 Entropia = -\sum_ i = 1{}^p_i N log_2 (p_i)

També:

El descobriment del concepte obrí el camí a mètodes anomenats de màxima entropia (veure probabilitat), llavors el Scanner, salut, reconeixement automàtic de caràcters i l'aprenentatge automàtic.

Teoremes[modifica | modifica el codi]

El seu nom està associat amb diversos teoremes, el Teorema de mostreig de Nyquist-Shannon en el mostreig, primer teorema de Shannon en el límit teòric de la compressió, i el segon teorema de Shannon en la capacitat d'un canal de transmissió.

Anècdotes[modifica | modifica el codi]

  • El 1981, Claude Shannon va començar a escriure un article titulat Aspectes científics de malabarisme, en l'art dels malabars. Aquest article va ser programat per a la seva publicació en Scientific American, però no era en última instància el cas. No obstant això, aquest projecte va ser la base per a la formalització dels moviments del malabarisme siteswap.[1]

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Claude Elwood Shannon Modifica l'enllaç a Wikidata
Portal

Portal: Informàtica