Cobla els Lluïsos de Taradell

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Cobla els Lluïsos de Taradell és la cobla més antiga de Catalunya, fundada el dia de Nadal de 1876 a Taradell pel seminarista Isidre Reig i Serra. Inicialment es va estrenar com a orquestra i no ho feren com a cobla fins al 1925.

Durant més de cinquanta anys han tocat a les festes majors de Les Borges del Camp i Calaf, i sovint ho fan a les de Ribes de Freser, Sant Julià de Vilatorta, Vic, Tona, Centelles, Navarcles i Aiguafreda. El 1986 van rebre la Creu de Sant Jordi.

El 1999 van crear la Cobla de Ball Tarasca i el 2000 enregistraren el disc Balls i danses del món. Els seus components són Victòria Morer (flabiol); Xevi Capdevila i Carles Casanova (tibles); Enric Espí i Marina Porta (tenores); Jaume Coma i Josep Maria Puig (trompetes); Ignasi Garolera (trombó); Ramon Casanova i Jordi Donet (fiscorns) i Jordi Ollé (contrabaix).

L'any 2014 han publicat un nou disc del compositor i tible de la cobla Xevi Capdevila, anomenat "la cobla sense embuts", amb la col·laboració de la discogràfica Solfa Recordings i l'Ajuntament de Taradell. Els disc conté sardanes i obres per cobla, amb la peculiaritat de ser el primer enregistrament on podem escoltar la Barítona.

Enllaços externs[modifica]