Codi secret (joc)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula jocCodi secret
Tipusjoc de tauler Modifica el valor a Wikidata
DissenyadorVlaada Chvátil (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
EditorCzech Games Edition (en) Tradueix, Iello (en) Tradueix i GaGa Games (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
PremisSpiel des Jahres i MinD-Spielepreis Modifica el valor a Wikidata
NominacionsSpiel des Jahres i As d'Or Modifica el valor a Wikidata
Nombre mínim de jugadors2 Modifica el valor a Wikidata
Nombre màxim de jugadors8 Modifica el valor a Wikidata
Més informació
BoardGameGeek178900 Modifica el valor a Wikidata
Lloc web oficialczechgames.com… Modifica el valor a Wikidata

Codi secret és el nom d'un joc de tauler de l'estil partygame guanyador del premi Spiel des Jahres de 2016 i nominat a l'As d'Or.[1] Els jugadors es divideixen en dos equips i han de trobar els seus agents a partir d'un codi que consta d'un mot i un nombre. La paraula fa referència a trets que agrupen les cartes de joc sota una característica comuna i el nombre a la quantitat de cartes que l'inclouen. Els companys d'equip han d'endevinar el codi secret triant les cartes correctes sense escollir les cartes que corresponen a l'equip contrari. Les cartes estan col·locades en una graella de 5 × 5 i dues persones (les dues que emeten codi, una per equip) saben quines són de cada bàndol, segons un patró que s'obté amb una targeta que canvia a cada partida. Dins la graella també hi ha cartes neutrals i una que equival a l'assassí i que elimina automàticament l'equip que l'assenyali intentant endevinar el codi. El joc barreja dots de deducció, vocabulari i coneixença entre els membres de l'equip.

Codi secret va ser traduït al català per l'empresa Devir l'any 2016.[2] El seu èxit li ha proporcionat nombrosos guardons i diverses seqüeles, tant de cartes temàtiques com de variants (imatges en comptes de paraules, graelles de diferents mides, versió per a dos jugadors, entre d'altres).

Referències[modifica]

  1. «Codenames». Board Game Geek. [Consulta: 20 juliol 2019].
  2. «Ja en català un dels jocs revelació del 2015: ‘Codi Secret’». Devir, 21-06-2016. Arxivat de l'original el 1 de febrer 2022. [Consulta: 1r febrer 2022].