Col·lectiu Soterranya

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCol·lectiu Soterranya
lang=ca
Activitat de voluntariat ambiental a la Serra Perenxisa amb Soterranya Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusassociació Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2004
Governança corporativa
Seu

Lloc websoterranya.blogspot.com Modifica el valor a Wikidata

El Col·lectiu Soterranya és una a associació no governamental, sense ànim de lucre pel medi ambient i contra el canvi climàtic que desenvolupa les seves activitats a Torrent i resta de la comarca de l'Horta.[1] És una associació cultural i social[2] que des de 2004 té com a finalitat informar, reivindicar i crear consciència crítica a la ciutadania, animant-la a la construcció d'un entorn just, sostenible i humà. Soterranya treballa en les àrees de mobilitat sostenible, solidaritat i sensibilització, medi ambient i cultura. Realitzen tasques envers persones sense sostre, així com campanyes per facilitar bicicletes a persones sense recursos.[3][4][5][6] Soterranya treballa també en la protecció i el respecte a la Serra Perenxisa amb activitats de conscienciació, de respecte a la natura i a la resta d'éssers vius,[7] també en col·laboració amb la Xarxa JOVES.net porta diversos anys realitzant programes de voluntariat ambiental a través del seu programa Horta Neta, d'activitats per a joves de coneixement, millora i conservació del medi ambient.[8]

L'any 2016 va rebre el tercer premi de la Setmana Europea de la Mobilitat al País Valencià per la campanya Bicis per a Totes, en la que recull bicicletes en desús, les repara i les lliura a persones necessitades a través d'altres ONG i els Serveis Socials, havent lliurat entre els anys 2015 i 2016 més de 267 bicicletes.[9]

Referències[modifica]

  1. «DONACION DE BICICLETAS COL·LECTIU SOTERRANYA | Mensajeros de la paz - Comunidad Valenciana». mensajerosdelapazcv.org. Arxivat de l'original el 2016-12-30. [Consulta: 30 desembre 2016].
  2. «El Col·lectiu Soterranya presenta «La puerta azul»». Levante-EMV.
  3. «El Col·lectiu Soterranya presenta «La puerta azul»». Levante-EMV.com.
  4. «El Col·lectiu Soterranya pide que las entidades de Torrent no paguen por el uso de locales» (en castellà). Las Provincias.
  5. Moreno, C. «El Col·lectiu Soterranya difon la preocupació pel canvi climàtic a Torrent». El Punt Avui.
  6. Roca, 2016, p. 45.
  7. «La asociación Soterranya conciencia a los más pequeños con su "Proyecte Rius"». Laopiniondetorrent.es, 14-11-2013. Arxivat de l'original el 4 de gener 2017. [Consulta: maig 2015].
  8. «Horta neta 2015». Joves.net. Arxivat de l'original el 2016-03-03. [Consulta: maig 2015].
  9. «El Col·lectiu Soterranya de Torrent y los ayuntamientos de Quart y Puçol, premiados en la Semana Europea de la Movilidad». www.hortanoticias.com. [Consulta: 30 desembre 2016].

Bibliografia[modifica]

  • Roca, Paco; DEIH; Xèlon Xlf; Julio Guijarro; Gonzalo Sierra; José Ramón Prats, Gabriel Molinaro, Daniel Otero, Adrián Vidal, Hugo Díaz, Laura di Mascio, Óscar García, Itzel Milla, Sandra Morno, Javier Sprang, Aratxa Morcillo, Ariadna Guillem. «Col·lectiu Soterranya». A: Històries de superació. 14 històries increïbles de superació (en català i castellà). Torrent: Fundació Horta Sud, 2016, p. 45.