Coll de Jou (Saorra)

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de geografia físicaColl de Jou
Tipus Collada
Ubicació
País Catalunya Catalunya
Regió/prov. Catalunya del Nord
Comarca Conflent
Municipi Castell de Vernet i Saorra
Serralada Pirineu
Característiques
Altitud 1.129,3 m
Modifica les dades a Wikidata

El Coll de Jou és una collada dels contraforts nord-orientals del Massís del Canigó, a 1.129,3 metres d'altitud, en el límit dels termes comunals de Castell de Vernet i de Saorra, tots dos a la comarca del Conflent, de la Catalunya del Nord.

Està situat[1] al límit oriental de la zona sud-oest del terme de Saorra i a l'occidental de la zona central de la meitat septentrional del terme de Castell de Vernet. És al sud de la Torre de Goà, a ponent del Pic de la Mollera del Veguer i al nord del Coll de Creu Mitjana, molt proper.

Bibliografia[modifica]

  • Becat, Joan. «33 - Castell». A: Atles toponímic de Catalunya Nord. I. Aiguatèbia - Montner. Perpinyà: Terra Nostra, 2015 (Biblioteca de Catalunya Nord, XVIII). ISBN ISSN 1243-2032. 
  • Becat, Joan. «159 - Saorra i Torèn». A: Atles toponímic de Catalunya Nord. II. Montoriol - el Voló. Perpinyà: Terra Nostra, 2015 (Biblioteca de Catalunya Nord, XVIII). ISBN ISSN 1243-2032. 
  • Ponsich, Pere; Lloret, Teresa; Gual, Raimon. «Castell de Vernet i Vernet». A: Vallespir, Conflent, Capcir, Baixa Cerdanya, Alta Cerdanya. Barcelona: Fundació Enciclopèdia Catalana, 1985 (Gran Geografia Comarcal de Catalunya, 15). ISBN 84-85194-60-8. 

Referències[modifica]