Coll dels Cirerers

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de geografia físicaColl dels Cirerers
Tipus Collada
Ubicació
Regió/prov. Catalunya Catalunya del Nord
Comarca Vallespir
Municipi Ceret i Morellàs i les Illes
Serralada Pirineu
Característiques
Altitud 1.009 m
Modifica dades a Wikidata

El Coll dels Cirerers és un coll de muntanya de 1.009 m alt dels Pirineus a cavall dels termes comunals de Ceret i de Morellàs i les Illes, del Vallespir, a la Catalunya del Nord.

És[1] a la zona sud-occidental del terme de Morellàs i les Illes, en territori que fou de la comuna de les Illes, i a la sud-oriental del de Ceret. És al sud-oest del Clot de la Fajosa i del Cortal d'en Jaques, i al nord-oest de l'Estanyol.

El Coll dels Cirerers és un dels passos obligats per a rutes excursionistes o amb bicicleta de muntanya[2] d'aquest sector dels Pirineus.

Bibliografia[modifica]

  • Becat, Joan. «37 - Ceret». A: Atles toponímic de Catalunya Nord. I. Aiguatèbia - Montner. Perpinyà: Terra Nostra, 2015 (Biblioteca de Catalunya Nord, XVIII). ISBN ISSN 1243-2032. 
  • Becat, Joan. «96 - Morellàs i les Illes». A: Atles toponímic de Catalunya Nord. II. Montoriol - el Voló. Perpinyà: Terra Nostra, 2015 (Biblioteca de Catalunya Nord, XVIII). ISBN ISSN 1243-2032. 
  • Ponsich, Pere; Lloret, Teresa; Gual, Raimon. «Les Cluses i Morellàs i les Illes». A: Vallespir, Conflent, Capcir, Baixa Cerdanya, Alta Cerdanya. Barcelona: Fundació Enciclopèdia Catalana, 1985 (Gran Geografia Comarcal de Catalunya, 15). ISBN 84-85194-60-8. 

Referències[modifica]