Colla de Diables i Timbalers d'Ítaca

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióColla de Diables i Timbalers d'Ítaca
Dades
Tipusball de diables Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1981
Governança corporativa
Seu

Facebook: diablesitimbalersitaca Twitter (X): DiablesItaca Modifica el valor a Wikidata

Colla de Diables i Timbalers d'Ítaca és una colla de diables del barri de les Corts, Barcelona. El grup naix a l'escola Ítaca durant el curs 1981-1982. La colla va ser apadrinada i batejada pels Diables de Sants.[1] Amb el naixement de la colla es pretenia un doble objectiu: que els alumnes poguessin participar en les festes de foc tradicionals i que tinguessin més relació amb l'entorn social. Els Diables i Timbalers d'Ítaca es distingeixen pels uniformes, fets de roba de sac marró, amb siluetes de flames vermelles als camals i als punys. Quan cremen es tapen amb una caputxa que ensenya dues banyes vermelles ben dretes.[1]

Dins la festa major del barri, la colla organitza el Xocofoc, una festa amb tallers de diables, timbalers, màscares i maquillatge, una xocolatada i una demostració de foc. Cada any fan també la Festa de Picarols, en què diables i timbalers confirmen la pertinença al grup.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Colla de Diables i Timbalers d'Ítaca». Cultura popular de Barcelona. Barcelona: Institut de Cultura de Barcelona Web (CC-BY-SA via OTRS).