Comarques de Ponent (publicació)

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de publicacions periòdiquesComarques de Ponent
Captura de pantalla 2020-01-27 a las 10.59.59.png
Portada Comarques de ponent, gener 2020
TipusPublicació Quinzenal
Fitxa
LlenguaCatalà
Data de publicació1990
Gerent/directorRoser Torruella
AdreçaTàrrega, Catalunya, Espanya
Dades i xifres
PeriodicitatQuinzenal
ÀmbitComarques de Ponent
GènereInformació comarcal
Tirada35000 exemplars
Difusiógratuïta

Comarques de Ponent és una publicació quinzenal gratuïta a de la demarcació de Lleida que va néixer al novembre de 1990. La publicació tracta les notícies locals de les comarques de l’Urgell, el Pla d'Urgell, la Segarra, la Noguera, les Garrigues, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell i la Val d'Aran.

Trajectòria[modifica]

Primera portada Comarques de ponent, 1999.

Comarques de Ponent va néixer amb l’objectiu de fer ressò i donar a conèixer les activitats que es duen a terme en la Catalunya rural,especialment en els municipis més petits, que habitualment queden oblidats dels mitjans de comunicació d’àmbit general o només hi apareixen quan es tracta de notícies negatives.

Va ser iniciativa de dues sòcies, Roser Torruella i Maria Alba Minguell. El primer any cobria tres comarques: Urgell, Segarra i Pla d’Urgell, tot i que amb cinc anys va arribar a gairebé tota la demarcació de Lleida, excepte Alt Urgell, Alta Ribagorça, Val d’Aran, Solsonès i Segrià. A aquestes comarques, excepte l’Alta Ribagorça i el Solsonès, hi és present des del 2018.

Un dels principals reptes de les fundadores va ser arribar a tot arreu, a aquells pobles que habitualment no hi va ningú, per aquest motiu van decidir que el periòdic tindria caràcter gratuït i una important tirada, uns 35.000 exemplarsque en les poblacions més grans es reparteixen bústia a bústia (Tàrrega, Mollerussa, Balaguer, Agramunt, Bellpuig, Linyola...) i a la resta, es deixen a les botigues, bars, locals socials, benzineres, entre altres establiments.

La publicació l'edita Comarques de Ponent (Tàrrega), i té un tiratge d'uns 33.000 exemplars de distribució gratuïta.

Amb l’arribada de l’era digital, Comarques de Ponent va estrenar la pàgina web el mes de juny del 2006 i en els darrers anys està present a Facebook, Twitter, Instagram, Telegram i Youtube. Al tractar-se d’un mitjà amb una periodicitat quinzenal, algunes notícies no tenien tanta rellevància fet que ara no succeeix, ja que el digital permet oferir informació diària i actualitzada minut a minut.

Projecte Aerofoto[modifica]

Seguint la iniciativa digital l’empresa Comarques de Ponent va crear el servei Aerofoto, on es disposa de drons i personal titulat per fer-los servir.

Aerofoto es troba a la demarcació de Lleida, amb seu a Tàrrega, i es dedica al sector de la comunicació i la publicitat. Els avala una trajectòria de més de 20 anys. Compten amb un equip de professionals consolidats i amb una àmplia experiència. Els seus sistemes de vol son d’alta qualitat, els quals ofereixen fotografies professionals i enregistraments en 4K.